Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέο αμφίδρομο πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας

Νέο αμφίδρομο πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας

Η “Ευαγγελίστρια Ναυτική Εταιρία Ρίου” δρομολόγησε στις 14 Αυγούστου 2004 στη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας το νεότευκτο πλοίο της Aνω Χώρα ΙΙ, Ν.Π. 11173. Κύριος μέτοχος της εταιρίας είναι η […]

Η “Ευαγγελίστρια Ναυτική Εταιρία Ρίου” δρομολόγησε στις 14 Αυγούστου 2004 στη γραμμή<...> Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας το νεότευκτο πλοίο της Aνω Χώρα ΙΙ, Ν.Π. 11173. Κύριος μέτοχος της εταιρίας είναι η οικογένεια Πολυκάρπου Παπαϊωαννίδη καθώς επίσης συμμετέχουν και ο μηχανουργός κ. Πολυχρόνης Τουρλομούσης και ο ναυπηγός κ. Νικόλαος Πετυχάκης, γνωστός στην Ελλάδα για την σειρά αμφίδρομων πλοίων που έχει σχεδιάσει.

Το Aνω Χώρα ΙΙ έφερε νέα δεδομένα στη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, αφού είναι το πρώτο και μοναδικό αμφίδρομο πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Το πλοίο διαθέτει δύο πόρτες / καταπέλτες, έναν στην πλώρη και ένα στην πρύμη, οπότε τα οχήματα εισέρχονται στο πλοίο από την μία πλευρά με το “εμπρός” και εξέρχονται από την άλλη πλευρά διατηρώντας την ίδια κατεύθυνση χωρίς να χρειαστεί να κάνουν περιττές μανούβρες. Επίσης, εφόσον τα αμφίδρομα πλοία ταξιδεύουν και προς τις δύο κατευθύνσεις, το Aνω Χώρα ΙΙ δεν χρειάζεται να κάνει ελιγμούς μέσα στο λιμάνι οπότε λιγοστεύει και ο χρόνος του ταξιδιού.

Έτσι το μεγάλο πλεονέκτημα του Aνω Χώρα ΙΙ είναι ότι η φόρτωση και η εκφόρτωση γίνεται γρήγορα, άνετα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, το ταξίδι γίνεται πιο γρήγορο και οι επιβάτες δεν ταλαιπωρούνται και δεν φθείρουν τα αυτοκίνητά τους.

Για την άνεση των επιβατών, το πλοίο διαθέτει δύο κυλιόμενες σκάλες που μεταφέρουν τους επιβάτες από την κάθε πλευρά του πλοίου στα κλιματιζόμενα σαλόνια. Οι χώροι του πλοίου περιλαμβάνουν σαλόνια με άνετους καναπέδες αλλά και χώρους με τραπέζια καφετέριας, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους με θέα από τα περιμετρικά παράθυρα. Το σαλόνι διαθέτει επίσης μοντέρνο καφέ-μπαρ που εκτός από τα συνήθη ροφήματα και αναψυκτικά σερβίρει φυσικούς χυμούς, παραδοσιακές πίτες και πολλά είδη σάντουιτς ζεστά και κρύα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το πλοίο είναι εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024