Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟικονομικό σκάνδαλο στην πώληση των Superfast

Οικονομικό σκάνδαλο στην πώληση των Superfast

Καταγγελίες για μίζες σχετικά με την αγορά των δύο πλοίων Superfast από την πολιτεία της Τασμανίας έναντι 152 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (290 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας) έχουν έρθει πρόσφατα στο φως […]

Καταγγελίες για μίζες σχετικά με την αγορά των δύο πλοίων Superfast από την πολιτεία της Τασμανίας έναντι<...> 152 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (290 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας) έχουν έρθει πρόσφατα στο φως και έχουν προκαλέσει σάλο στην πολιτειακή βουλή της αυστραλιανής πολιτείας.

Σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή κ. Κέρι Φιντς, που στηρίχθηκε σε στοιχεία που του έδωσε ο μεσάζοντας αγοροπωλησιών πλοίων Σταν Στάτσεφ, από το Όσλο της Νορβηγίας, τα δυο πλοία δεν άξιζαν πάνω από εκατό εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο κ. Στάντσεφ είπε ότι “γέλασαν στην αγορά” όσοι έμαθαν για το ποσόν που πληρώθηκε, το Μάιο του 2002, για την αγορά των δυο πλοίων και δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία πως “κάποιοι λαδώθηκαν”. Οι κατηγορίες δεν αφορούν πάντως την ελληνική εταιρία αλλά το Βρετανό Τζιμ Μάσον που φέρεται να ήταν ο μεσίτης της πώλησης. Η κυβέρνηση της Τασμανίας διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα περί μίζας και κατηγορεί τον κ. Φίντς “για ανευθυνότητα” ζητώντας περισσότερα στοιχεία για το βουλευτή. Τα δυο πλοία συνδέουν ακτοπλοϊκά τη Μελβούρνη με την Τασμανία με το νέο όνομα Spirit of Tasmania.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024