Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠάνω από 4 εκατ. ακτοπλοϊκοί επιβάτες μεταφέρθηκαν από τα λιμάνια της Αττικής
Μεταφορές

Πάνω από 4 εκατ. ακτοπλοϊκοί επιβάτες μεταφέρθηκαν από τα λιμάνια της Αττικής

Σε ένα κρίσιμο συνέδριο, ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΕΝ συζήτησαν για την ανανέωση του στόλου και τα δρομολόγια, επισημαίνοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ναυτιλίας της Ελλάδας.

Σε ένα κρίσιμο συνέδριο, ο Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΕΝ συζήτησαν για την ανανέωση του στόλου και τα δρομολόγια, επισημαίνοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ναυτιλίας της Ελλάδας.

Συνάντηση είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν) κ. Σπυρίδων Πασχάλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με αντικείμενο τα δρομολόγια και την ανανέωση του στόλου.

Με χαρά συναντήθηκα με το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν). Μέσω της ακτοπλοΐας μετακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένοι. Ενδεικτικό, ότι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μετακινήθηκαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο) πάνω από 4 εκατ. επιβάτες. Αριθμός ρεκόρ! Είναι σημαντικό ότι η πλειονότητα των ακτοπλοϊκών εταιριών ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κοινωνίας, με σημαντικές εκπτώσεις,” τόνισε ο υπουργός.

“Εμείς, θέλουμε ακτοπλοΐκές εταιρείες υγιείς, κραταιές και κερδοφόρες προκειμένου να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές ώστε κανένα νησί να μην είναι απομονωμένο και ξεχασμένο από το κέντρο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εξάλλου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι λεωφόροι ανάπτυξης των νησιών μας. Για μας η βιωσιμότητα των εταιρειών, η ανανέωση του στόλου και η προσβασιμότητα των νησιωτών αποτελούν βασικά συστατικά της επόμενης μέρας της ακτοπλοΐας.“, κατέληξε ο υπουργός.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου είναι τα 28 έτη, που όμως είναι μικρότερος από τον μέσο όρο ηλικίας του ευρωπαϊκού ακτοπλοϊκού στόλου, που είναι στα 35 έτη. Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι, το ποσοστό του ελληνικού στόλου άνω των 20 ετών είναι 86%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό.

Στην συνάντηση εκ μέρους του Σ.Ε.Ε.Ν, πλην του κ. Πασχάλη, συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος κ. Ευστράτιος Απέργης, ο αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων κ. Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, ο αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας κ. Αντώνιος Γελασάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης, ο ταμίας κ. Διονύσης Θεοδωράτος, τα μέλη κ. Ιωάννης Βερνίκος Ευγενίδης και κ. Βασίλειος Μάμμης,  ο επίτιμος πρόεδρος κ. Μιχαήλ Σακέλλης και ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024