Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαρελήφθη το Superfast VII από τις ΕΠΑΤΤ

Παρελήφθη το Superfast VII από τις ΕΠΑΤΤ

Την παραλαβή του νέου πλοίου του Ομίλου, Superfast VII, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής, του πρώτου από τα τέσσερα υπερπολυτελή επιβατηγά-οχηματαγωγά αδελφά πλοία που κατασκευάζονται στα γερμανικά ναυπηγεία […]

Την παραλαβή του νέου πλοίου του Ομίλου, Superfast<.> VII, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής<...>, του πρώτου από τα τέσσερα υπερπολυτελή επιβατηγά-οχηματαγωγά αδελφά πλοία που κατασκευάζονται στα γερμανικά ναυπηγεία Howaldtswerke Deutsche Werft τα οποία θα δρομολογηθούν σε γραμμές της Βαλτικής θάλασσας μεταξύ Γερμανίας-Φινλανδίας και Γερμανίας-Σουηδίας.

Η παράδοση του πλοίου έγινε μετά την τελετή ονομασίας στην οποία ήταν ανάδοχος η φημισμένη Φινλανδή σοπράνο Camilla Nylund.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Superfast Ferries S.A. κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ανέφερε: "Το Superfast VII και τα τρία αδελφά πλοία που θα το ακολουθήσουν στις γραμμές της Βαλτικής θάλασσας σηματοδοτούν την συνέχιση του έργου που αρχίσαμε το 1995 με την παραλαβή των δύο πρώτων Superfast, για τη δημιουργία του πλέον σύγχρονου και γρήγορου στόλου επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων στην Ευρώπη".

Με την ελληνική σημαία στον ιστό του, το Superfast VII θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου 2001, τα εμπορικά του δρομολόγια μεταξύ του Rostock, Γερμανίας και του Hanko, Φινλανδίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιήσει σύντομες επισκέψεις στο λιμάνι του Rosyth, Σκοτίας, όπου σε περίπου ένα χρόνο θα δρομολογηθούν δύο Superfast στην απευθείας σύνδεση της Σκοτίας με την Ηπειρωτική Ευρώπη, και στα λιμάνια Hanko και Helsinki, Φινλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αδελφό πλοίο Superfast VIII αναμένεται να παραδοθεί τον επόμενο μήνα και θα δρομολογηθεί στη γραμμή Γερμανίας-Φινλανδίας, ενώ στις αρχές του 2001 παρεδόθησαν από το ίδιο ναυπηγείο τα υπερπολυτελή και υπερσύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά Superfast V και Superfast VI, τα οποία είναι δρομολογημένα με επιτυχία στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας.

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται η παράδοση από το ίδιο ναυπηγείο των Superfast IX και Superfast X τα οποία θα ξεκινήσουν το νέο δρομολόγιο μεταξύ Rostock Γερμανίας και Σουηδίας που θα εκτελείται σε 18 ώρες. Δύο ακόμα Superfast, τα οποία ναυπηγούνται για λογαριασμό του Ομίλου στα ναυπηγεία Flender Werft της Γερμανίας, θα παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Τα νέα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία των Επιχειρήσεων Αττικής, που θα δρομολογηθούν στη Βαλτική είναι χωρητικότητας 626 επιβατών, 85 Ι.Χ. αυτοκινήτων και 110 φορτηγών το καθένα, ενώ οι κοινόχρηστοί τους χώροι περιλαμβάνουν εστιατόρια, μπαρ, ντίσκο, καζίνο, αίθουσα ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για σάουνα και υδρομασάζ, και χώρους μασάζ, καταστήματα, αίθουσες συνεδριάσεων και παιχνιδούπολη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024