Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε αύξηση του ναυλολογίου προσανατολίζονται οι ναυτιλιακές εταιρείες

Σε αύξηση του ναυλολογίου προσανατολίζονται οι ναυτιλιακές εταιρείες

Την αύξηση του ναυλολογίου στα ακτοπλοϊκά πλοία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη αύξηση του λειτουργικού κόστους τους θα ζητήσουν από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη οι ναυτιλιακές πλοιοκτήτριες εταιρείες, […]

Την αύξηση του ναυλολογίου στα ακτοπλοϊκά πλοία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη αύξηση του λειτουργικού κόστους τους θα ζητήσουν<...> από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη οι ναυτιλιακές πλοιοκτήτριες εταιρείες, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα προσδιορίσει το ύψος της αύξησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλοιοκτήτες που είναι κάθετα αντίθετοι με τον καθορισμό της τιμής της οικονομικής θέσης από το ΥΕΝ, ισχυρίζονται ότι από την 1/1/2004 οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν ελεύθερα το ύψος του ναύλου ακόμα και της οικονομικής θέσης.

Πάντως, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε εχθές ότι το υπουργείο επιθυμεί να αφήσει την ίδια την αγορά να λειτουργήσει χωρίς παρεμβάσεις, αφού ο ανταγωνισμός υποχρεώνει τις εταιρείες να λειτουργούν υπέρ των επιβατών. Ωστόσο, ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις για ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων, τόνισε πως ό,τι γίνει θα κινείται στα πλαίσια της λογικής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024