Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε διάλογο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ΕΕΑ και την ΠΝΟ

Σε διάλογο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ΕΕΑ και την ΠΝΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται διάλογος τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Πασχαλίδη, σχετικά με το θέμα της ακτοπλοΐας και της εναρμόνισης του Ν. 2932 με τον κοινοτικό…

Σε εξέλιξη βρίσκεται διάλογος τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σύμφωνα<...> με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Πασχαλίδη, σχετικά με το θέμα της ακτοπλοΐας και της εναρμόνισης του Ν. 2932 με τον κοινοτικό κανονισμό 3577/92.

Το περιεχόμενο των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων, τόνισε ο κ. Πασχαλίδης, αφορά τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, τη δωδεκάμηνη απασχόληση, τον καθορισμό των ναύλων και τις εκπτώσεις. Η απελευθέρωση, πρόσθεσε, γίνεται και θα γίνεται με κανόνες, με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον της χώρας, αλλά και στο νησιωτικό χαρακτήρα της Ελλάδας. Μια μορφή άκρατης απελευθέρωσης, επεσήμανε, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλο αριθμό άγονων γραμμών, σε δυσβάστακτο οικονομικό κόστος αυτών των γραμμών, σε απώλεια θέσεων εργασίας των ναυτικών, αλλά και σε οικονομική ζημιά στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Στη συνέχεια ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα στατιστικά δεδομένα που αφορούν την διακίνηση επιβατών κατά μήνα σε 20 λιμάνια της χώρας. Με βάση αυτά τα στοιχεία, γίνεται φανερή η εποχικότητα της ελληνικής ακτοπλοΐας, η οποία κάνει κάποιες κορυφώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, βασικά τον Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και στη συνέχεια τον Ιούνιο και Μάιο, ενώ μετά έχει πτωτική πορεία προς τους χειμερινούς μήνες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024