Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤο ΥΕΝ δεν παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΔΑΝΕ

Το ΥΕΝ δεν παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΔΑΝΕ

Με αφορμή σχετική επιστολή του βουλευτή κ. Γιάννη Παρασκευά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε ότι “όπως για όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες, έτσι και για τη ΔΑΝΕ, το […]

Με αφορμή σχετική επιστολή του βουλευτή κ. Γιάννη Παρασκευά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε ότι<...> “όπως για όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες, έτσι και για τη ΔΑΝΕ, το ΥΕΝ δεν παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές τους αποφάσεις και στη λειτουργία και διάθεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η από μήνες μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΔΑΝΕ στους ναυτικούς των πλοίων της “ΠΑΤΜΟΣ”, “ΡΟΔΟΣ”, και “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, το ΥΕΝ, αφού εξήντλησε όλες τις δυνατότητες διαμεσολάβησης για διευθέτηση του θέματος, εκδηλώνοντας εμπράκτως τη βούλησή του να δοθεί άμεση λύση, ενέκρινε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ για καταβολή μισθών τριών μηνών στους ναυτικούς με παράλληλη εκχώρηση των σχετικών δικαιωμάτων τους στο ΝΑΤ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ναυτεργατικών Οργανώσεων και εκπρόσωποι της εργοδοσίας, οι οποίοι υπερψήφισαν ομόφωνα την πρόταση.

Αξίζει να τονιστεί το γεγονός όμως, ότι παρά την απουσία των πλοίων της ΔΑΝΕ από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δωδεκανήσου, η γραμμή και οι ανάγκες του επιβατηγού κοινού εξυπηρετήθηκαν ομαλά καθ` όλη τη θερινή περίοδο.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι “ο χειρισμός της υπόθεσης της ΔΑΝΕ αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πώς η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται στο ρόλο ενός πραγματικά κοινωνικού, ανθρώπινου και αποτελεσματικού κράτους.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024