Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΒελτίωση των οικονομικών μεγεθών των Μινωϊκών Γραμμών

Βελτίωση των οικονομικών μεγεθών των Μινωϊκών Γραμμών

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8,9% και της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 30,1% παρουσιάζουν οι Μινωϊκές Γραμμές σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2003 που ανακοίνωσε η εταιρία. Συγκεκριμένα, […]

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8,9% και της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 30,1% παρουσιάζουν οι Μινωϊκές Γραμμές σύμφωνα με τα<...> οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2003 που ανακοίνωσε η εταιρία.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 8,9% και ανήλθε σε 31,1 εκατ. ευρώ, έναντι 28,5 εκατ. ευρώ του περσινού τριμήνου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 2,7 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα κατά 30,1%. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος η ζημία, που ήταν αναμενόμενη, εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με το 2002 κατά ευρώ 1,8 εκατ. ευρώ, παρά την αύξηση των αποσβέσεων (κατά 10,3%) και των χρηματοοικονομικών εξόδων (κατά 17,5%). Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου παρουσιάζεται η μικρότερη παραγωγική δραστηριότητα για τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, λόγω της χαμηλής κίνησης που παρατηρείται ιδιαίτερα στη διακίνηση επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων.

«Θεωρούμε την αύξηση τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας ιδιαίτερα σημαντική δεδομένων των εξαιρετικά αρνητικών συγκυριών που επικρατούν εξαιτίας της γεωπολιτικής αστάθειας από τον πόλεμο στο Ιράκ και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που κορυφώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2003. Σημειώνουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν ήδη υποχωρήσει σημαντικά μετά τη λήξη του πολέμου και σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ, επιδρούν θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για την πλήρη επιβεβαίωση των προβλέψεων μας για το τρέχον έτος» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Σε επίπεδο ομίλου τα οικονομικά αποτελέσματα δεν διαφοροποιούνται σημαντικά από εκείνα της μητρικής εταιρίας, παρά μόνο σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος που η μεγαλύτερη ζημία, σε σχέση με εκείνη της μητρικής, οφείλεται σε ζημιογόνα αποτελέσματα των συνδεδεμένων εταιριών. Σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων η ζημία του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο είναι μικρότερη κατά 0,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2002.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024