Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωδεκαετούς διάρκειας

ΥΕΝ: Συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωδεκαετούς διάρκειας

Την πρόθεση της κυβέρνησης για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωδεκαετούς διάρκειας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των μικρών νησιών της χώρας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ακτοπλοΐα…

Την πρόθεση της κυβέρνησης για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωδεκαετούς διάρκειας, με στόχο την καλύτερη<...>εξυπηρέτηση των μικρών νησιών της χώρας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ακτοπλοΐα, παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας 12 ετών δίνει στην Πολιτεία την ευχέρεια να σχεδιάζει και να υλοποιεί ολοκληρωμένες και μακροχρόνιες λύσεις για την εξασφάλιση της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής της Ελλάδος κυρίως μέσω της αναβάθμισης της ενδονησιωτικής επικοινωνίας των νησιών, ενώ παράλληλα παρέχεται στη Διοίκηση η δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού διενέργειας των σχετικών διεθνών διαγωνισμών.

Με τη ρύθμιση αυτή δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες προσέλκυσης και δραστηριοποίησης ναυτιλιακών εταιριών και αναμένεται η ενίσχυση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας με την αύξηση της προσφοράς παροχής υπηρεσιών στην εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών της χώρας, κυρίως μέσω νέων επενδύσεων σε νεότευκτα πλοία.

Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και συγκεκριμένα βάσει του όγδοου άρθρου του Ν.2932/01, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρ. 19 του Ν. 3409/05, επιτρέπεται η σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μέχρι 6 έτη.

Η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για 12 έτη για την εξυπηρέτηση των μικρών νησιών της χώρας είναι σύμφωνη με την αριθμ. CΟΜ (2003) 595 Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ερμηνεία του Κανονισμού 3577/92. (Ε.Ο.Κ.) και ειδικότερα στο τμήμα που αναφέρεται στα “μικρά νησιά”.

Διευκρινίζεται ότι ως “μικρά νησιά” σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση (όπως αυτή πρόσφατα τροποποιήθηκε με την Ανακοίνωση CΟΜ (2006) 196) νοούνται τα νησιά για τα οποία η μέση ετήσια επιβατική κίνηση για τα δύο οικονομικά έτη που προηγούνται εκείνου της ανάθεσης της δημόσιας υπηρεσίας, δεν υπερβαίνει τους 300.000 επιβάτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024