Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΈνωση Μαρινών Ελλάδας: Πρωτοβουλία για το χωροταξικό σχεδιασμό συστήματος μαρινών
Μαρίνες

Ένωση Μαρινών Ελλάδας: Πρωτοβουλία για το χωροταξικό σχεδιασμό συστήματος μαρινών

Μελέτη θα συντάξει ερευνητική ομάδα για τον χωροταξικό σχεδιασμό μαρινών στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών λιμένων και αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός συστήματος μαρινών στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της μελέτης που θα συντάξει ερευνητική ομάδα υπό τον συντονισμό των καθηγητών κ. Θ. Πάλλη (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και κ. Γ. Βαγγέλα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για λογαριασμό της διαΝΕΟσις κατόπιν πρωτοβουλίας και χρηματοδότησης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας (Ε.ΜΑ.Ε.) με τη σύμφωνη γνώμη και τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Η μελέτη η οποία θα αποτελεί εξέλιξη των προηγούμενων μελετών της Ε.ΜΑ.Ε. και της διαΝΕΟσις, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων της τελευταίας για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα, εκτός από την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στοχεύει στην χαρτογράφηση προτεινόμενων περιοχών της Ελλάδας για την ανάπτυξη νέων τουριστικών λιμένων και υποδομών με σκοπό την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού στη χώρα.

Η μελέτη που θα εκπονηθεί θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης σε επίπεδο εμπλεκομένων φορέων αλλά και κοινωνικών εταίρων για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού δικτύου μαρινών στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024