Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΓ. Ανωμερίτης: Αξιοποίηση των λιμένων μέσω παραχωρήσεων και όχι μέσω πώλησης των μετοχών τους
Λιμένες

Γ. Ανωμερίτης: Αξιοποίηση των λιμένων μέσω παραχωρήσεων και όχι μέσω πώλησης των μετοχών τους

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων αναλυτικά τα μεγέθη, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές για τους κλάδους εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκινήτων (car terminal) και κρουαζιέρας.

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ), η οποία και ψήφισε ομόφωνα όλα τα θέματα, τα οποία ετέθησαν για τον Οικονομικό Απολογισμό του 2012 και τις προοπτικές του 2013.

Στη κύρια και βασική ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε ότι για τον ΟΛΠ ΑΕ το 2012 ήταν η τρίτη κερδοφόρα χρονιά και ότι το 2013 θα είναι ακόμα καλύτερο. Ανέφερε τις θέσεις του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος για το ιδιοκτησιακό και τις παραχωρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο του Μνημονίου ΙΙΙ, (Ν. 4093/2012) μιλά για “αξιοποίηση των λιμένων μέσω παραχωρήσεων και όχι μέσω πώλησης των μετοχών τους”. Φυσικά όλα τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων θα συζητηθούν εισηγητικά, όπως συμφωνήθηκε, μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΠ ΑΕ σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια η Κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε αναλυτικά τα μεγέθη, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές για τους κλάδους εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκινήτων (car terminal) και κρουαζιέρας, καταλήγοντας ότι ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος είναι λόγω του μεγέθους του το εθνικό λιμάνι της χώρας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς θα γίνει η κύρια “μηχανή ανάπτυξης”, όπως χαρακτήρισε τα λιμάνια και ο Επίτροπος Slim Kalas.

Στη Γενική Συνέλευση, μίλησε επίσης ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε με επιχειρήματα κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το 82,72% των μετοχών και φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο πρότεινε και η Γ.Σ. εξέλεξε ως νέο μέλος του Δ.Σ., την κα Ελισάβετ Αργυροπούλου, στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024