Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ Norwegian Cruise Line εγκαταλείπει το λιμάνι της Βενετίας
Κρουαζιέρα

Η Norwegian Cruise Line εγκαταλείπει το λιμάνι της Βενετίας

Norwegian Prima
Το Norwegian Prima έξω από το λιμάνι της Βενετίας το 2023.

Η αλλαγή επηρεάζει και τις κρουαζιέρες της εταιρείας σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Η Norwegian Cruise Line καταργεί τις προσεγγίσεις της εντός του λιμανιού της Βενετίας, καθώς η πόλη ζητά από τα κρουαζιέρόπλοια να μένουν εκτός της λιμνοθάλασσας.

Η εταιρεία κρουαζιέρας έχει ενημερώσει με επιστολή της τους συνεργάτες της ταξιδιωτικούς πράκτορες, αλλά και τους επιβάτες, για τις επερχόμενες αλλαγές. “Τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια πρέπει να αγκυροβολούν έξω από τη λιμνοθάλασσα και να χρησιμοποιούνται ελαφρύτερα σκάφη με πρόσβαση στο λιμάνι της Βενετίας”, ανέφερε η γραμμή και συνεχίζει: “Ενώ έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε αυτές τις προσκλήσεις, η λειτουργία του διαγωνισμού και η συνολική εμπειρία υπολείπονται των προτύπων που στοχεύουμε να προσφέρουμε. Ως αποτέλεσμα, τροποποιήσαμε το δρομολόγιο του Norwegian Pearl”.

Τα πλοία της NCL φέτος είτε θα προσεγγίζουν τη Ραβέννα, η οποία απέχει δύο ώρες από τη Βενετία, είτε θα προσθέσουν μια προσέγγιση στο λιμάνι της Κροατίας.

“Αναγνωρίζουμε ότι η Βενετία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς στον κόσμο και αναγνωρίζουμε την ταλαιπωρία και την απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει αυτή η αναστάτωση”, προσθέτει η NCL.

Το αρχικό δρομολόγιο 10 ημερών του “Norwegian Pearl” ξεκινά και ολοκληρώνεται στη Βενετία (Τεργέστη), με το πλοίο να σταματά σε Κόπερ (Σλοβενία), Ζαντάρ και Σπλιτ (Κροατία), Κότορ (Μαυροβούνιο), Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονο (Ελλάδα). Με την προσαρμογή στο νέο κανονισμό, το ενημερωμένο δρομολόγιο περιλαμβάνει τώρα μια εναρκτήρια επίσκεψη στη Ριέκα της Κροατίας -εκτός της προσέγγισης στο Κόπερ, ανασχεδιάζοντας τη σειρά των προορισμών για να καλύψει τις νέες ώρες και ημέρες πλου.

Η αλλαγή επηρεάζει επίσης τις πρόσθετες 10ήμερες κρουαζιέρες “Greek Isles: Santorini, Mykonos & Croatia” από τη Βενετία (Τεργέστη) στις 3 Ιουλίου, 31 Ιουλίου, 28 Αυγούστου, 25 Σεπτεμβρίου και 23 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την είσοδο στη λιμνοθάλασσα στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια άνω των 25.000 τόνων. Άλλες γραμμές κρουαζιέρας έχουν ήδη μεταφέρει τις προσεγγίσεις τους στα λιμάνια της ηπειρωτικής Ιταλίας, Ραβέννα και Μαργκέρα.

Η Βενετία εισάγει επίσης έναν ημερήσιο τουριστικό φόρο από την άνοιξη. Το τέλος των 5 ευρώ ισχύει για συγκεκριμένες ημέρες αιχμής, για να αποθαρρύνει τον συνωστισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024