Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΝέο πλοίο στο στόλο της Royal Caribbean International

Νέο πλοίο στο στόλο της Royal Caribbean International

Δύο σχεδόν μήνες μετά την παραλαβή του Serenade of the Seas, ένα ακόμη πλοίο της σειράς Voyager αυτή τη φορά, εντάχθηκε στο στόλο της Royal Caribbean International, το Mariner of […]

Δύο σχεδόν μήνες μετά την παραλαβή του Serenade of the Seas, ένα ακόμη πλοίο της σειράς Voyager αυτή τη φορά, εντάχθηκε στο στόλο της Royal Caribbean International, το<...> Mariner of the Seas.

Η βάπτιση του νέου υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου έγινε πριν από λίγες μέρες στο Port Canaveral της Φλόριντα με νονά την, παγκόσμιας κλάσης, αθλήτρια Jean Driscoll, Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών αγωνισμάτων και διεθνή υπέρμαχο των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το 142.000 τόνων Mariner of the Seas που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Kvaerner Masa Yards στο Τούρκου της Φινλανδίας και έχει μήκος 1.020 πόδια, πλάτος 157.5 πόδια, μαζί με τα αδελφά πλοία Navigator of the Seas, Voyager of the Seas, Explorer of the Seas και Adventure of the Seas, αποτελούν τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και πιο καινοτόμα κρουαζιερόπλοια. Το Mariner of the Seas διαθέτει 15 καταστρώματα και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 3.835 επιβάτες, ενώ το πλήρωμά του απαρτίζεται από 1.185 άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των δωματίων του κρουαζιερόπλοιου ανέρχεται στα 1.557, από τα οποία τα 939 έχουν θέα στη θάλασσα, με τα 707 από αυτά να διαθέτουν μπαλκόνι.
Όλα τα δωμάτια (staterooms) είναι εξοπλισμένα με interactive τηλεόραση με κλειστά και δορυφορικά προγράμματα, τηλέφωνο, επιφάνειες κατάλληλα εκτεινόμενες για τη χρήση φορητών υπολογιστών, ψυγείο, μίνι-μπαρ, στεγνωτήρες μαλλιών και ατομικά ρυθμιζόμενο κλιματισμό.

Στο πλοίο, του οποίου όλοι σχεδόν οι χώροι είναι διακοσμημένοι με έργα τέχνης, εκτός από τα πολλά θεματικά μπαρ επίσης υπάρχουν: το κεντρικό εστιατόριο για 1.889 άτομα, θέατρο 1.362 θέσεων, συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 425 ατόμων, κέντρο υγείας και ομορφιάς(spa), παγοδρόμιο 904 θέσεων-στο οποίο κάθε βράδυ δίνονται παραστάσεις, κινηματογράφος, βιβλιοθήκη, χώρος ειδικά διαμορφωμένος για παιδιά, 14 ανελκυστήρες, γήπεδο γκολφ, μπάσκετ, τοίχος αναρρίχησης, 24ώρη πρόσβαση στο internet, κλπ.

Στο 15 κατάστρωμα υπάρχει εκκλησάκι για γαμήλιες τελετές εν πλω. Ξεχωρίζει το κατάστρωμα Royal Promenade με τα πολλά καταστήματα- κοσμημάτων, ποτών, αρωμάτων κλπ, τα μπαρ και τα καφέ που δίνει την εντύπωση ενός δρόμου μίας μεγαλούπολης και όχι χώρου πλοίου. Σημειώνεται ότι σε όλους τους χώρους είναι δυνατή η πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ 26 από τα δωμάτια(staterooms) είναι διαμορφωμένα κατάλληλα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ανθρώπων που κινούνται πάνω σε αναπηρική καρέκλα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024