Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachting2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting: Πότε και που θα πραγματοποιηθεί – Όλες οι λεπτομέρειες
Συνέδριο Yachting

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting: Πότε και που θα πραγματοποιηθεί – Όλες οι λεπτομέρειες

Yachting Greece

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting αναμένεται να συμμετέχουν θεσμικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού, καθώς και ιδιώτες με σημαντική δραστηριότητα στον κλάδο του yachting

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting θα διεξαχθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου 2023 στην Αθήνα, ενώ πολλοί κορυφαίοι θεσμικοί φορείς και επαγγελματίες του χώρου θα δώσουν το «παρών».

Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν θεσμικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού, καθώς και ιδιώτες με σημαντική δραστηριότητα στον κλάδο του yachting, όπως εταιρείες ναύλωσης, ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, εταιρείες διαχείρισης μαρινών, εταιρείες παρεχόμενων υπηρεσιών υποστήριξης σκαφών, κατασκευάστριες εταιρειών σκαφών, brokers και άλλοι επαγγελματίες.

Συνολικά, θα περιλαμβάνει δέκα θεματικές ενότητες που καλύπτουν το σύνολο των αναπτυξιακών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό yachting σήμερα. Θα συζητηθούν θέματα όπως:

 • Ναυτιλία & Θαλάσσιος Τουρισμός,
 • Η Επόμενη μέρα μετά το Νομοσχέδιο,
 • Chartering & Brokerage / Bare boats & Crewed Boats,
 • Yachting – Ασφάλεια στην θάλασσα,
 • Yachting,
 • Περιβάλλον & Πράσινη Ενέργεια – Ενεργειακή Μετάβαση,
 • Μαρίνες,
 • Yacht Refit/ Design/ Building/ Repair/ Shipyards,
 • Yachting & Εκπαίδευση,
 • Γυναίκες στον χώρο του Yachting,
 • Θαλάσσιος Τουρισμός & Μπλε Οικονομία.

Κεντρική παρουσιάστρια θα είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή, ενώ συντονιστές των επιμέρους θεματικών του Συνεδρίου θα είναι έμπειροι δημοσιογράφοι, όπως η Χρύσα Βουλγαρίδου, η Θεανώ Καλαποθαράκου, ο Δήμος Μπουλούκος, ο Στέφανος Παπανδρέου, η Κριστιάνα Πρεκεζέ, ο Μάνος Ρούδας, ο Μηνάς Τσαμόπουλος και ο Αντώνης Τσιμπλάκης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, απευθύνεται πρόσκληση σε σπουδαστές και νέους σχεδιαστές σκαφών, να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με θέμα «Green Yachting», όπου ο κάθε συμμετέχων καλείται να σχεδιάσει ένα ταχύπλοο σκάφος με οικολογικές προδιαγραφές.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για νέους δημιουργούς να προβάλλουν το έργο τους σε ένα στοχευμένο αγοραστικό κοινό, αλλά και να επωφεληθούν της ευρείας δημοσιότητας του Συνεδρίου. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους κ. Νίκο Δαφνιά – Managing Director ALPHA MARINE LTD, κ. Stefano Vafiadis – Designer / Owner STUDIO VAFIADIS, κ. Αλέξανδρο Ορφανό – Naval Architect & Marine Engineer και κ. Τίνα Δρίτσα – Yacht Owner Bluscapes.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Trinity Εvents και την BoatsAdvisor Hub&Events και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, τόσο με φυσική παρουσία, βάσει των περιορισμών, όσο και ψηφιακά μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα και Iive streaming.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023