Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΞαφνική ταφόπλακα στο yachting
Yachting

Ξαφνική ταφόπλακα στο yachting

Στα ύψη πήγε ήδη η τιμή για τον ελλιμενισμό των επαγγελματικών σκαφών στη Μαρίνα Αλίμου, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα οι υπηρεσίες που έχει υποσχεθεί η εταιρία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου».

Πρωτοχρονιάτικο μπουναμά βρήκαν οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών τουριστικών σκαφών χωρίς πλήρωμα στα γραφεία τους με το άνοιγμα της νέας χρονιάς από την παραχωρησιούχο εταιρία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου» (εταιρία του Ομίλου Ελλάκτωρ) με αυξήσεις για τις υπηρεσίες μίσθωσης θέσεων των επαγγελματικών σκαφών τους να φτάνουν και στο 43%, όπως αποδεικνύεται από τη σύγκριση των τιμολογιακών πινάκων του 2022 και 2024 που έφτασαν στο TravelDailyNews και είναι ακολουθούν στο τέλος του άρθρου.

Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις των ιδιοκτητών των επαγγελματικών σκαφών βγήκαν αληθινές, πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η γενική αναδιαμόρφωση της Μαρίνας Αλίμου και οι τιμές πήγαν άμεσα στα ύψη! Αντίθετα, λόγω της όχλησης των έργων θα έπρεπε οι τιμές να μειωθούν όπως είθισται.

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ, εδώ και χρόνια, από την αρχή του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Μαρίνας, τόνιζε ότι είναι υπέρ της ανακαίνισης και ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου αλλά έπρεπε από τότε να υπάρχει πρόβλεψη για τα επαγγελματικά σκάφη, που το κόστος ελλιμενισμού τους είναι ένα σοβαρό ποσοστό στο συνολικό κόστος των λειτουργικών δαπανών τους.

Διαβάστε επίσης → ΣΙΤΕΣΑΠ: Ημερίδα για το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού

Όλες οι λύσεις που είχαν προταθεί από το ΣΙΤΕΣΑΠ, όπως νέα επαγγελματική μαρίνα στη ζώνη της Αθηναϊκής ή της Αττικής Ριβιέρας, ή ειδικό καθεστώς τιμολόγησης των επαγγελματικών σκαφών χωρίς πλήρωμα, έχουν παραμείνει στα συρτάρια, ενώ είχαν υποβληθεί επανειλημμένες προτάσεις στις διάφορες πολιτικές ηγεσίες των περασμένων ετών.

Έτσι τα περίπου 1.100 σκάφη που ελλιμενιζόντουσαν στην κύρια μαρίνα της Αττικής που είχε επαγγελματικά σκάφη χωρίς πλήρωμα ( εδώ και 30 χρόνια) τώρα έχουν μείνει 840 θέσεις ελλιμενισμού. Από ότι φαίνεται, η εταιρία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου» θέλει να εξοστρακίσει τα επαγγελματικά σκάφη χωρίς πλήρωμα, και στοχεύει στην υπέρμετρη αύξηση των τιμών ώστε οι ιδιοκτήτες να στραφούν σε λύσεις ελλιμενισμού αλλού και προφανώς εκτός Αττικής.

Μια τέτοια λύση, αποτελεί όχι μόνο απειλή αλλά και πρώιμο θάνατο για το yachting, γιατί η Αττική είναι η βάση εκκίνησης σχεδόν του 50% των ναυλώσεων, η περιοχή της Αττικής διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη χώρα και είναι η κύρια πύλη εισόδου των πελατών του yachting, η πρωτεύουσα της Ελλάδας με απόλυτο τουριστικό πλεονέκτημα τη επισκεψιμότητας και διαμονής πριν ή μετά των πελατών του yachting και αποτελεί τη σημαντικότερη βάση ενοικίασης ενός σκάφους για ένα θαλάσσιο ταξίδι προς τα νησιά όλης της χώρας μας.

Πολιτική Συμβάσεων 2024

Πολιτική Συμβάσεων 2024

Τιμοκατάλογος 2022

2022_Pricelist-for-Professional-and-Private-Vessels-nov

Τιμοκατάλογος 2024

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-2024-NMA

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024