Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνοιγμα της Βουλγαρίας στον ποιοτικό τουρισμό

Ανοιγμα της Βουλγαρίας στον ποιοτικό τουρισμό

Η Βουλγαρία σχεδιάζει την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου τουρισμού στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, μετά από διάστημα 10 χρόνων, από την πτώση του `Σιδηρού Παραπετάσματος`, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της, τους τουρίστες εκείνους, που έχουν μία άνετη οικονομική ζωή.

Η Βουλγαρία σχεδιάζει την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου τουρισμού στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, μετά από διάστημα 10 χρόνων, από την πτώση<...> του `Σιδηρού Παραπετάσματος`, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της, τους τουρίστες εκείνους, που έχουν μία άνετη οικονομική ζωή.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών της Βουλγαρίας αυξήθηκε κατά 17,3% στους πρώτους εννιά μήνες του 2004, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ και ο αριθμός των εσόδων από τον τουρισμό σημείωσε ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση, αγγίζοντας περίπου το ένα δισ. ευρώ (976 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Χαρακτηριστικά η υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Lydia Shouleva δήλωσε ότι “η Βουλγαρία ζει την καλύτερη περίοδο των τελευταίων 20 χρόνων, καθώς η τουριστική βιομηχανία της είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα να επηρεάζει θετικά και την οικονομική κατάσταση της χώρας”.

Η Βουλγαρία προσέλκυε πάντα τουρίστες από κομμουνιστικά κράτη, κυρίως εργαζόμενους, αλλά τώρα, μετά την πτώση του `Σιδηρού Παραπετάσματος`, ελπίζει να την επισκεφτούν και πιο εύρωστοι οικονομικά τουρίστες.

Οι περισσότεροι τουρίστες της και για φέτος προέρχονταν από την Ρωσία (117,000), την Τσεχία (100,500), την Πολωνία (97,000) και την Ουγγαρία (31,000), αλλά η πλειοψηφία αυτών των τουριστών ήταν χαμηλού εισοδήματος, αφήνοντας συνεπώς μικρά κέρδη στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών αυξήθηκε κατά 5,7%, φτάνοντας τους 535.000, και ο αριθμός των Βρετανών τουριστών σημείωσε αύξηση κατά 63%, δηλαδή την επισκέφτηκαν 239.000 Βρετανοί.

Ο εκπρόσωπος του Thomas Cook και γενικός διευθυντής του γραφείου Elite tours κ. Hristo Kolev επισημαίνει ότι “οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ίδιες με αυτές της Τουρκίας, αλλά οι τιμές στις καφετέριες και στα νυχτερινά μαγαζιά είναι πολύ φτηνότερες”. Μάλιστα, το γραφείο του, το οποίο έφερε φέτος περισσότερους από 170.000 τουρίστες στη Βουλγαρία, επιβεβαιώνει ακόμα το γεγονός ότι θα υπάρξει αύξηση στις αφίξεις των Γερμανών και των Βρετανών στα επόμενα χρόνια.

Ένας τουρίστας για την διαμονή στη Βουλγαρία για διάστημα μιας εβδομάδας χρειάζεται περίπου 400- 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων και του ξενοδοχείου (με πρωινό), και για αυτό είναι λογικό να την επισκέπτονται κυρίως Ευρωπαίοι άνεργοι ή συνταξιούχοι, καθώς είναι η ζωή στη Βουλγαρία είναι φτηνότερη και από τη χώρα τους.

Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Shouleva “ο πολιτιστικός και ο οικολογικός τουρισμός αποτελεί όνειρο για τη Βουλγαρία, τη στιγμή, που παλεύει να τονώσει τον καλοκαιρινό και τον χειμερινό τουρισμό της”.

Οι τουριστικοί επαγγελματίες στοχεύουν στην προσέλκυση οικονομικά εύρωστων τουριστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επισκεφτούν τα ορθόδοξα μοναστήρια, τα ιαματικά λουτρά και τα Θρακικά καταφύγια. “Το βασικό μας εμπόδιο, για την προσέλκυση τουριστών, παραμένει η ανεπαρκής υποδομή, όσον αφορά στις μεταφορές και στα ξενοδοχεία εκτός των τουριστικών περιοχών” δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Dimitar Hadzhinikolov.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024