Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑυξημένος ο αριθμός των Αμερικάνων ταξιδιωτών στην Ευρώπη το 2005

Αυξημένος ο αριθμός των Αμερικάνων ταξιδιωτών στην Ευρώπη το 2005

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. 7.463.000 Αμερικάνοι πολίτες ταξίδεψαν στην Ευρώπητον Ιούλιο αεροπορικώς. Σε σύγκριση μάλιστα με τα στοιχεία του περσινού […]

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. 7.463.000 Αμερικάνοι πολίτες ταξίδεψαν στην Ευρώπη<...>τον Ιούλιο αεροπορικώς. Σε σύγκριση μάλιστα με τα στοιχεία του περσινού Ιουλίου, ο αριθμός παρουσιάστηκε αυξημένος, κατά περισσότερο από 3%, καθώς ο περσινός αριθμός ήταν 7.236.000. Κατά τη διάρκεια του 2005, με εξαίρεση τον μήνα Φεβρουάριο, ο αριθμός των Αμερικάνων ταξιδιωτών ήταν αυξημένος όλους τους μήνες του έτους.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων στη Νέα Υόρκη, κ. Jean-Phillipe Perol, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Επιτροπής όπου ήταν παρόντες πολλοί επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού, ανέφερε “είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα στοιχεία αυτά, υπό τη σκιά μάλιστα του πολέμου στο Ιράκ και τις οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της επίδρασης των υψηλών τιμών πετρελαίου. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς Αμερικανών επισκεπτών στα επόμενα χρόνια”.

Πεπεισμένη για τις δυνατότητες της Ευρώπης στον χώρο του τουρισμού εμφανίζεται και η εταιρία American Express, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του κόσμου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος Marketing και Στρατηγικών Συνεργασιών της εταιρίας, κ. Audrey Hendley. “Οι καταναλωτές συνεχίζουν να κλείνουν ταξίδια στην Ευρώπη και αφού η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, έχουμε στα σχέδια μας πολλές δράσεις, προκειμένου να προωθήσουμε την Ευρώπη το 2006”. Χαρακτηριστικά μάλιστα σημείωσε “η Ευρώπη είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη, πλούσια σε ιστορία, ρομαντισμό και περιπέτεια, που δεν εκπλήσσει το μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια σε αυτήν”. Σημειώνεται πως αν και 200 εκατ. Αμερικάνοι πολίτες δεν έχουν ακόμη διαβατήρια, η αγορά των Η.Π.Α. παραμένει κορυφαία στον εξερχόμενο τουρισμό. Ακόμη, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως το 45% των νεαρών Αμερικάνων επέλεξαν για πρώτο ταξίδι τους στο εξωτερικό κάποιο προορισμό της Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024