Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΧαλκιδική: Αισιοδοξία παρά τη μείωση των κρατήσεων από Ρωσία – Ουκρανία

Χαλκιδική: Αισιοδοξία παρά τη μείωση των κρατήσεων από Ρωσία – Ουκρανία

Η μείωση στις προκρατήσεις στη Χαλκιδική, προέρχεται από τη ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ, που έχει κάνει πιο ακριβό το τουριστικό πακέτο διακοπών 20-25%, και από τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην περιοχή της Ουκρανίας, που κρατούν σε στάση αναμονής τους επισκέπτες.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού MITT 2014 της Μόσχας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε stand 20 τ.μ. στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού κ. Γρηγόρης Τάσιος, μαζί με ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες του νομού, βρέθηκαν κοντά στις εξελίξεις, οι οποίες, παρ’όλο τη μείωση κατά 15% στις προκρατήσεις, δείχνουν να είναι αισιόδοξες από εδώ και πέρα, με πρόβλεψη για ανάκαμψη στα ίδια νούμερα αφίξεων (150.000) με το 2013.

Η μείωση στις προκρατήσεις προέρχεται:
α) από τη ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ. Το 2013: 39 ρούβλια – 1 ευρώ, το 2014: 50 ρούβλια – 1 ευρώ. Η διαφορά αυτή έχει κάνει πιο ακριβό το τουριστικό πακέτο διακοπών κατά 20 με 25%.
β) Οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην περιοχή της Ουκρανίας, που κρατούν σε στάση αναμονής τους επισκέπτες – πελάτες της χώρας μας.

“Η Χαλκιδική έχει την τύχη να έχει κοντά της μεγάλα τουριστικά γραφεία ελληνικών συμφερόντων που κρατούν τον προορισμό ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων πολιτών”, αναφέρει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. “Ο Όμιλος Μουζενίδη στις 20 Μαρτίου πραγματοποίησε μεγάλη εκδήλωση με πάνω από 250 πωλητές, όπου εκεί έγινε πλήρης παρουσίαση της Χαλκιδικής και δόθηκαν σε 20 τυχερούς δωρεάν διακοπές για το καλοκαίρι. Στην ίδια εκδήλωση η Χαλκιδική ήταν η μοναδική περιοχή που παρουσίασε θέματα ασφάλειας. Η παρουσίαση έγινε από τον ταξίαρχο κ. Γεώργιο Χατζηβασιλειάδη, αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης το γραφείο του ΕΟΤ Ρωσίας παρουσίασε σημαντική μελέτη με το προφίλ του Ρώσου τουρίστα σε σχέση με την Ελλάδα και άλλες ανταγωνίστριες χώρες (Τουρκία, Ισπανία κ.ά.). Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από το Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο, το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, πολλούς επιχειρηματίες και φορείς από πολλές περιοχές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024