Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε σημαντικό ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό αναδεικνύεται η Βουλγαρία

Σε σημαντικό ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό αναδεικνύεται η Βουλγαρία

Σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης αναδεικνύεται αυτός της Βουλγαρίας, αφού, όπως ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή του Βουλγαρικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Biser Yalamov, στα πλαίσια της έκθεσης […]

Σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης αναδεικνύεται αυτός της Βουλγαρίας<...>, αφού, όπως ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή του Βουλγαρικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Biser Yalamov, στα πλαίσια της έκθεσης ITB του Βερολίνου, το 2004 επισκέφτηκαν τη χώρα περισσότερα από 4 εκατ. τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση 45%, σε σχέση με το 2003.

Μάλιστα, μόνο από την Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 565.000, σημειώνοντας αύξηση 115%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι μόνο 4 από τις 15 κύριες αγορές εισερχόμενου τουρισμού της Βουλγαρίας, δεν παρουσίαζαν διπλασιασμένα ποσοστά αύξησης του αριθμού των επισκεπτών τους, ενώ η πιο εντυπωσιακή αύξηση ήταν αυτή της Βρετανίας (+62.6%), της Πολωνίας (+61.3%) και της Σουηδίας (36.4%).

Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο κ. Biser Yalamov δήλωσε ότι “αν και η Βουλγαρία είναι μια μικρή χώρα, παρόλα αυτά έχει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τουριστικών προϊόντων, προσθέτοντας ότι “αυτό που βοηθά την τουριστική ανάπτυξη της Βουλγαρίας είναι το γεγονός ότι συνδέεται αεροπορικά με όλες τις μεγάλες αγορές εισερχόμενου τουρισμού, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των επισκεπτών στη χώρα να είναι πολύ εύκολη μέσω μιας πτήσης διάρκειας μόλις 2 ωρών. Τέλος, ανέφερε ότι “η Βουλγαρία είναι μια χώρα μοναδική, αφού το έδαφος της αλλάζει κάθε 15 λεπτά, πράγμα που για να το δεις θα πρέπει να την επισκεφτείς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024