Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς Τάσεις'Έκρηξη' στο ενδιαφέρον των ξένων για τον ελληνικό τουρισμό διαβλέπει ο ΕΟΤ
Τουρισμός και οικονομία

'Έκρηξη' στο ενδιαφέρον των ξένων για τον ελληνικό τουρισμό διαβλέπει ο ΕΟΤ

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση της τάξης του 20% το 5μηνο του 2014, έναντι εκείνου του 2013. Είκοσι εκατ. τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν τον αριθμό οι επιβάτες της κρουαζιέρας, δηλαδή περίπου 2 ακόμη εκατομμύρια.

Για μια ακόμη χρόνια ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ” ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Πάνος Λειβαδάς. Ο κ. Λειβαδάς σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν αύξηση της τάξης του 20% στο πεντάμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ ανέφερε ότι 20 εκατ. τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν τον αριθμό οι επιβάτες της κρουαζιέρας, δηλαδή περίπου 2 ακόμη εκατομμύρια.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ μίλησε για “έκρηξη” στο ενδιαφέρον των ξένων για τον ελληνικό τουρισμό, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερο όφελος για την ελληνική οικονομία και ασφάλεια για ένα εκατομμύριο ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό το τομέα. Απηύθυνε δε έκκληση σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστών, να σεβαστούν το τουριστικό προϊόν της χώρας.

“Όταν σταμάτησαν οι βανδαλισμοί από τις διαδηλώσεις τότε κατάφερε η Αθήνα να διεκδικεί το πραγματικό της πρόσωπο και να ανακάμψει επιτέλους σημαντικά” επισήμανε στο σταθμό η βουλευτής της ΝΔ κα Φωτεινή Πιπιλή. Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε να εμπλέκονται τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Πολιτισμού σε όποιο οικονομικό νομοσχέδιο που έχει σχέση με την εθνική περιουσία – όπως αυτό για τον αιγιαλό που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. “Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι απόλυτα συνδεδεμένος με αυτά τα υπουργεία”πρόσθεσε η κα Πιπιλή.

“Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα θα είναι υγιής”, σημειώνει και η διεθνής εταιρεία ανάλυσης Business Monitor International, μέλος της Fitch Ratings σε σχετική έκθεσή της, τονίζοντας ότι κάθε χρόνο προβλέπεται αύξηση 5%.

“Ο ελληνικός τουρισμός πατά σε γερές βάσεις και η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς της δυτικής Ευρώπης, καθώς συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, αλλά και την ανάπτυξη από την πλευρά των ξενοδοχείων αρκετών παροχών προς τους τουρίστες” σημειώνει η έκθεση.

“Η Ελλάδα είναι από καιρό ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη, με μια σειρά από παραλιακούς προορισμούς, καθώς και κοσμοπολίτικες πόλεις και ένα πλήθος από πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα, που την καθιστούν κορυφαίο προορισμό, τόσο για τους επισκέπτες βραχείας διαμονής όσο και για διαμονή μακράς διαρκείας και διακοπές ‘πακέτα’. Ως ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς στη δυτική Ευρώπη, η τουριστική αγορά τείνει πρέπει να παραμείνει σταθερή αντισταθεί, παρά την οικονομική ύφεση στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, και κινείται προς τα εμπρός. Αναμένουμε να δούμε ετήσια αύξηση των αφίξεων της τάξης του 5%. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου των προβλέψεων έως το 2018, αναμένουμε ο αριθμός των αφίξεων στην Ελλάδα βα φτάσει τα 19,9 εκατομμύρια, από 15,8 εκατομμύρια το 2013. Οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθούν να κυριαρχούν στις 10 πρώτες αγορές εξερχόμενου τουρισμού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024