Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑυξημένη η κίνηση διεθνών επιβατών τον Αύγουστο
International Air Transport Association

Αυξημένη η κίνηση διεθνών επιβατών τον Αύγουστο

Αύξηση της τάξης του 8,6% εμφάνισε τον Αύγουστο η κίνηση διεθνών επιβατών στα αεροδρόμια του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης της IATA (International Air Transport Association). Μάλιστα, όπως επισημαίνει η IATA, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κίνησης τους τελευταίους 16 μήνες…

Αύξηση της τάξης του 8,6% εμφάνισε τον Αύγουστο η κίνηση διεθνών επιβατών στα αεροδρόμια του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης της IATA (International Air Transport Association). Μάλιστα, όπως επισημαίνει<...>η IATA, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κίνησης τους τελευταίους 16 μήνες.

Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση τον Αύγουστο, οφείλεται κατά την IATA, στα χαμηλά επίπεδα κίνησης του περσινού Αυγούστου, λόγω των φόβων ασφάλειας για την περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού. Από την άλλη όμως η αύξηση αυτή αποδεικνύει την βελτίωση της αγοράς στο τρίτο τέταρτο της χρονιάς, αφού οι αεροπορικές εταιρίες της Ασίας και του Ειρηνικού, επωφελούνται από την ζήτηση, που έχει κορυφωθεί, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Η μέση πληρότητα τον Αύγουστο κυμάνθηκε στο 80,3%, λίγο πιο κάτω δηλαδή από την πληρότητα του Ιουλίου, αλλά πιο πάνω κατά 0,9%, συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η μέση πληρότητα ξεπερνάει το 80%, πέρα από τον Ιούλιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα υψηλά επίπεδα πληρότητας συμβάλλουν στην περιβαλλοντική λειτουργία των αεροσκαφών, καθώς μειώνονται οι εκπομπές ρύπων ανά επιβάτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024