Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςForwardKeys: Εκτίναξη στις αεροπορικές κρατήσεις για Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία
Τάσεις

ForwardKeys: Εκτίναξη στις αεροπορικές κρατήσεις για Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία

Από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, ο αριθμός των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων που εκδόθηκαν για την Ελλάδα αυξήθηκε από ουσιαστικά μηδέν σε 35% αυτού που ήταν κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Η εταιρεία ανάλυσης της ταξιδιωτικής αγοράς ForwardKeys αποκάλυψε ότι μια σειρά ανακοινώσεων από τις κυβερνήσεις χωρών της Νότιας Ευρώπης, ότι είναι πρόθυμοι να καλωσορίσουν τους τουρίστες για τη θερινή περίοδο, προκάλεσε ένα σχεδόν άμεσο άλμα στις διεθνείς κρατήσεις πτήσεων για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

“Για το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου και του Μαΐου, η αγορά των αερομεταφορών βρισκόταν σε κατάσταση αναστολής με σχεδόν κανέναν να κάνει κράτηση και για τίποτα”, δήλωσε ο Olivier Ponti, VP Insights της ForwardKeys. Ωστόσο, την τέταρτη εβδομάδα του Μαΐου, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Στις 20 Μαΐου, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του στον ελληνικό λαό ότι η χώρα θα ανοίξει τις πόρτες της σε ξένους τουρίστες από την 1η Ιουλίου. Δύο ημέρες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Augusto Santos Silva ανακοίνωσε ότι τα σύνορά της χώρας θα ανοίξουν ξανά στις 15 Ιουνίου. και την επόμενη μέρα, η Ισπανία ακολούθησε. Ο Pedro Sánchez, πρωθυπουργός της Ισπανίας είπε ότι η χώρα θα ανοίξει ξανά για τον τουρισμό από τον Ιούλιο.

Οι αγορές αντέδρασαν αμέσως. Από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, ο αριθμός των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων που εκδόθηκαν για την Ελλάδα αυξήθηκε από ουσιαστικά μηδέν σε 35% αυτού που ήταν κατά την ίδια περίοδο το 2019. Τις 12 ημέρες από τις 22 Μαΐου, εώς τις 3 Ιουνίου, ο αριθμός των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων που εκδόθηκαν για την Πορτογαλία αυξήθηκε ουσιαστικά από το μηδέν στο 35% του ποσού που ήταν κατά την ίδια περίοδο το 2019 και τις 11 ημέρες από τις 23 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, η αύξηση στην Ισπανία έφτασε το 30%.

Μια πιο προσεκτική ανάλυση ανά τύπο ταξιδιώτη αποκαλύπτει ότι υπήρξε ένα πολύ παρόμοιο μοτίβο ανάκαμψης σε όλους τους προορισμούς. Οι ταξιδιώτες αναψυχής αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων εισιτηρίων, αλλά η ανάκαμψη ήταν ισχυρότερη μεταξύ των ομογενών και των ατόμων που επισκέπτονται φίλους και συγγενείς. Σε αυτήν τημ κατηγορία, τα αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, έφτασαν τα 89%, 87% και 54% των επιπέδων του 2019 αντίστοιχα.

Ο Olivier Ponti δήλωσε: “Όταν οι κυβερνήσεις λένε στον κόσμο ότι τους επιτρέπεται και πάλι να ταξιδεύουν, οι κρατήσεις αρχίζουν αμέσως να επιστρέφουν. Ωστόσο, δεδομένου ότι θα έπρεπε να υπάρχει έντονη ζήτηση για διακοπές στη νότια Ευρώπη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα σχετικά χαμηλά επίπεδα κράτησης, σε σύγκριση με το 2019, υποδηλώνουν ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να πετάξουν. Με ποσοστά κρατήσεων για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία αντίστοιχα στα 49,8%, 52% και 53,5%, πιο πίσω από ό,τι ήταν στις αρχές Ιουνίου του 2019, θα αποτελέσει πρόκληση για οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες να σώσει τη σεζόν των καλοκαιρινών διακοπών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024