Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ trivago αναλύει τις καλοκαιρινές ταξιδιωτικές συνήθειες ανά ευρωπαϊκή εθνικότητα
Τάσεις

Η trivago αναλύει τις καλοκαιρινές ταξιδιωτικές συνήθειες ανά ευρωπαϊκή εθνικότητα

Οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, με μέση τιμή σύμφωνα με τα κλικ, να είναι στις 150 λίρες στερλίνες ανά διανυκτέρευση. Οι Ισπανοί χρήστες αποδείχθηκε ότι είναι οι πιο λιτοί, ξοδεύουν κατά μέσο όρο μόλις 96 λίρες στερλίνες ανά διανυκτέρευση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Για να διαπιστώσει αν πραγματικά οι Γερμανοί σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους έξι μήνες πριν και αν οι Ισπανοί κάνουν κράτηση στα ξενοδοχεία μόλις το προηγούμενο βράδυ, ο δικτυακός τόπος αναζήτησης ξενοδοχείων trivago.co.uk ανέλυσε τις καλοκαιρινές ταξιδιωτικές συνήθειες από έξι διαφορετικές χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Με βάση τα δεδομένα από το περασμένο καλοκαίρι, ελήφθησαν υπ’υπόψη για την αναζήτηση της έρευνας οι εβδομάδες αιχμής αναζήτησης εβδομάδες, η μέση τιμή διανυκτέρευσης, η μέση διάρκεια παραμονής, ο αγαπημένος τύπος καταλύματος, ο κορυφαίος προορισμό και το πιο σημαντικό, οι ξενοδοχειακές παροχές/ανέσεις, προκειμένου να γίνει σύγκριση των διαφορών μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνικοτήτων, όταν πρόκειται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Εβδομάδα με τις περισσότερες αναζητήσεις
Όλες οι εθνικότητες κάνουν κρατήσεις των καλοκαιρινών διακοπών τους πολύ αργά, με την εβδομάδα των περισσότερων αναζητήσεων να κορυφώνεται την περίοδο 1 Ιουνίου–31 Αυγούστου. Οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί αναζητούν νωρίτερα (τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου), ενώ οι Γάλλοι και οι Ιταλοί έρχονται τελευταίοι, αναζητώντας για διακοπές την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου.

Χρονική κορύφωση των περισσότερων αναζητήσεων
Όλες οι εθνικότητες προτιμούν να ψάχνουν για τις διακοπές τους το απόγευμα της Δευτέρας, με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στην ώρα. Οι Βρετανοί αναζητούν νωρίς 8-9 το απόγευμα, ενώ οι Ισπανοί και οι Ιταλοί πιο αργά, στις 10-11 το βράδυ.

Μέση τιμή ανά διανυκτέρευση
Οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, με μέση τιμή σύμφωνα με τα κλικ, να είναι στις 150 λίρες στερλίνες ανά διανυκτέρευση. Οι Ισπανοί χρήστες αποδείχθηκε ότι είναι οι πιο λιτοί, ξοδεύουν κατά μέσο όρο μόλις 96 λίρες στερλίνες ανά διανυκτέρευση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Μέση διάρκεια διαμονής
Καμία διαφορά σε αυτόν τον τομέα, με την κάθε εθνικότητα να διαμένει κατά μέσο όρο τέσσερις μέρες στις καλοκαιρινές της διακοπές.

Αγαπημένο είδος καταλύματος
Οι Βρετανοί, οι Ιρλανδοί και οι Γερμανοί προτιμούν τα ξενοδοχεία, ενώ οι Ισπανοί επιλέγουν “aparthotels” (διαμερίσματα με service ξενοδοχείου), οι Ιταλοί B&B και οι Γάλλοι τις παραθεριστικές κατοικίες.

Αγαπημένος τύπος ξενοδοχείου
Εδώ εμφανίζεται η αντίθεση μεταξύ της πόλης και της παραλίας, με τους Βρετανούς, τους Ιρλανδούς, τους Γάλλους και τους Γερμανούς να προτιμούν ξενοδοχεία στα κέντρα των πόλεων, ενώ οι Ισπανοί και οι Ιταλοί επιλέγουν παραθαλάσσια καταλύματα.

Κορυφαίος προορισμός
Σε γενικές γραμμές, ο κορυφαίος προορισμός είναι η πρωτεύουσα της κάθε χώρας, με εξαίρεση την Ισπανία (το Benidrom είναι ο κορυφαίος προορισμός της) και την Ιταλία (το Rimini είναι κορυφαίος προορισμός της χώρας).

Οι σημαντικότερες παροχές
Υπάρχει διχασμός όταν η συζήτηση φτάνει στις κορυφαίες ξενοδοχειακές ανέσεις, με τους Βρετανούς, τους Ιρλανδούς, και τους Γάλλους να προτιμούν το Wi-Fi, τους Γάλλους και τους Γερμανούς να επιλέγουν ένα σπα και τους Ισπανούς ένα τζακούζι.

Η Denise Bartlett, Communications UK & Ireland για την trivago, δήλωσε: “Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πως οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου συγκρίνονται με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, έχουμε (οι Βρετανοί) τα περισσότερα κοινά με τους Ιρλανδούς – και οι δύο εθνικότητες προτιμούν την πρωτεύουσάς της κάθε χώρας, τα ξενοδοχεία στα κέντρα των πόλεων και το WiFi, με παρόμοιες συνήθειες δαπάνης στα ξενοδοχεία. Οι πιο αυθόρμητες εθνικότητες είναι οι Γάλλοι και οι Ιταλοί – οι αναζητήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές κορυφώνονται στα μέσα του Αυγούστου, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι στην ευχάριστη θέση να κλείσουν διακοπές της τελευταίας στιγμής. Η πιο στερεοτυπική ταξιδιωτική συνήθεια είναι η ώρα αιχμής των αναζητήσεων – αν και όλες οι εθνικότητες προτιμούν το απόγευμα της Δευτέρας, οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την τάση να κάνουν αναζήτηση μεταξύ 20:00 και 21:00, ενώ οι Ισπανοί και οι Ιταλοί να παραμένουν online μέχρι τις 23:00″.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024