Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑπαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων
Δημόσια υγεία

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανα πρόσωπο, ανεξαρτήτων τυχόν άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών.

Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση, ότι οι πολίτες πρέπει να μένουν στο σπίτι, ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και για συγκεκριμένους λόγους.

Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για τη μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων, μετάβαση σε ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία, μετάβαση στην τράπεζα, μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων, κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Οι επιχειρήσεις, τόνισε, οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας και όπου αυτό δεν είναι δυνατό να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων. Απηύθυνε ιδιαίτερη σύσταση στις εταιρείες τηλεφωνικής ενημέρωσης για την ανά δύο μέτρα λειτουργία των θέσεων εργασίας.

Κάθε υπουργείο, είπε, έχει εκπονήσει το δικό του σχέδιο έκτακτης κατάστασης ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες, εφόσον κριθεί τις επόμενες ημέρες. Αναφέρθηκε στην ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” με πρόσθετες δυνάμεις και την ένταξη σε αυτό των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς που δεν λειτουργούν, για να συνδράμουν στην στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024