Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕ. Κουντουρά: Η συνάντηση με το προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC
Συνάντηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Ε. Κουντουρά: Η συνάντηση με το προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC

Κουντουρά - WTTC

Τρεις γυναίκες – δραστήριες στον τουρισμό – συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον ελληνικό τουρισμό.

Μετά την επιτυχημένη Σύνοδο του WTTC, η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε και πάλι με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC, Julia Simpson και την αντιπρόεδρο, Virginia Messina, αυτή την φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι επικεφαλής του  WTTC ευχαρίστησαν την Έλενα Κουντουρά για την συμμετοχή της ως ομιλήτρια στην πρόσφατη ετήσια Σύνοδο του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Τόνισαν την επιτυχία της Συνόδου, που ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα από πλευράς συμμετοχής εκπροσώπων κρατών και οργανισμών, προσωπικοτήτων του τουρισμού και ηγετικών στελεχών της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς.

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής ενημέρωσε διεξοδικά για τις παρεμβάσεις και το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κρίσιμα ζητήματα της βιωσιμότητας του τουρισμού και στις προσπάθειες που γίνονται στην ΕΕ να διατηρήσει η Ευρώπη την  ανταγωνιστική της θέση ως κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και να πρωταγωνιστήσει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Οι δε, κα. Simpson και κα. Messina αναφέρθηκαν στις παγκόσμιες δράσεις του WTTC με στόχο τον βιώσιμο μετασχηματισμό του τουρισμού και ειδικότερα στον ρόλο, τις διεθνείς πρωτοβουλίες και συνέργειες του νεοσύστατου Παγκόσμιου Κέντρου για τη Βιωσιμότητα στον Τουρισμό, STGC,με έδρα τη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον συζητήθηκε η προοπτική ανάληψης νέων πρωτοβουλιών από το WTTC στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη συνέχεια η το επίκεντρο της συζήτησης μεταφέρθηκε προς τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού. Τα στοιχεία του WTTC βάσει της τελευταίας κατά σειρά έρευνάς του, δείχνουν ότι το 2019, που ήταν η καλύτερη ιστορικά χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό μέχρι σήμερα, ο τουρισμός συνέβαλε συνολικά 20,7% στο ΑΕΠ, και οι θέσεις εργασίας  υπολογίζονταν σε  820.000.

Τα στοιχεία του WTTC επιβεβαιώνουν τις θετικές προοπτικές για το μέλλον

Ο ελληνικός τουρισμός, που είχε ήδη αποκτήσει ισχυρή δυναμική πριν το 2019 και παρά τη σημαντική συρρίκνωση τα χρόνια της πανδημίας, εκτιμάται ότι θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη μετά-πανδημία εποχή και θα εξακολουθεί να αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται από το WTTC σε βάθος δεκαετίας ότι η συνολική συμβολή του ελληνικού τουρισμού στην εθνική οικονομία θα ενισχυθεί, αντιπροσωπεύοντας το 24,1% του ΑΕΠ, ενώ οι απασχολούμενοι, μόνο στους κλάδους του τουρισμού και των ταξιδίων, θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο (1,02 εκατ. θέσεις εργασίας).

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023