Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚ. Νοτοπούλου: Δικαίως αντιδρούν οι ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας
Τουριστική πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Δικαίως αντιδρούν οι ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας

Οι ελληνικοί ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις και αφελληνισμό, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αγνοεί τις παρατηρήσεις του κλάδου, επιβαρύνοντας την κατάσταση με νέο φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς διαβούλευση.

Την ώρα που τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται αντιμέτωπα με κύμα αφελληνισμού, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να λάβει υπόψη τις σημαντικές παρατηρήσεις του κλάδου οι οποίες έχουν κατατεθεί και με σχετικό υπόμνημα προς τα αρμόδια Υπουργεία, αδιαφορεί.

Όπως αδιαφορεί για τις εκρηκτικές ανατιμήσεις, τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, στις προμήθειες, την αύξηση των επιτοκίων όσων βρίσκονται σε καθεστώς δανειοδότησης, τη μεγάλη φυγή αλλά και τα συσσωρευμένα χρέη από την περίοδο των lockdown και της πανδημίας που έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφει για το 2023 επιδόσεις χαμηλότερες από το προσδοκώμενο η ανησυχία στους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού είναι διάχυτη. Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η παρατήρηση της ΕΞΘ ότι η Θεσσαλονίκη κινείται στον «αυτόματο πιλότο».

Μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ χωρίς να προβεί σε διαβούλευση με τους φορείς, χωρίς να λάβει υπόψη τα προβλήματα του κλάδου αλλά και τις παρατηρήσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς, αποτελεί ευθεία επίθεση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ενώ στην πραγματικότητα δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τις φορολογικές αδικίες, να αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο, να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων.

Να προβεί σε ουσιαστική διαβούλευση και να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή εκεί που πραγματικά υπάρχει αντί να απειλεί με αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024