Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΟλ. Αναστασοπούλου: Η ομογένεια ενισχύει τις σχέσεις Αυστραλίας – Ελλάδας
Πολιτική

Ολ. Αναστασοπούλου: Η ομογένεια ενισχύει τις σχέσεις Αυστραλίας – Ελλάδας

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα, η οποία εδράζεται σε ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αναστασοπούλου.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου έδωσε συνέντευξη στον κ. Μπάμπη Πετράκη για την εκπομπή «Ελλάδα στην Καρδιά μας» του Star και μίλησε μεταξύ άλλων για:

  1. Την επικείμενη επανασύσταση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστραλία,
  2. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Τουρισμού για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας, της αυθεντικότητας, της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος,
  3. Τη μεγάλη έμφαση που δίνει η Πολιτεία στην διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος με την υπέρβαση του κλασικού μοντέλου «θάλασσα και ήλιος»,
  4. Την προώθηση του θεματικού τουρισμού όπως o συνεδριακός (MICE), o θαλάσσιος, o ορεινός, o καταδυτικός, ο αναρριχητικός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, κ.ά.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι διότι επί της θητείας μας καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια για την επανασύσταση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστραλία σε συνεργασία με το γραφείο του πρωθυπουργού και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα κ. Στέλιο Κουτνατζή, καθώς και τη σημαντική συμβολή του πρόεδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Bill Papastergiadis με την παραχώρηση του κατάλληλου χώρου στον ΕΟΤ, στο 15ωροφο κτίριο στο κέντρο της Μελβούρνης όπου στεγάζονται ελληνικές υπηρεσίες, σχολεία κτλ.», ανέφερε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα, η οποία εδράζεται σε ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς. Η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχείου, συνέβαλε στη διαμόρφωση, διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Αυστραλίας με την Ελλάδα», σημείωσε η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2023
28/03/2023
27/03/2023
24/03/2023
23/03/2023