Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠερισσότερες θέσεις εργασίας για τον παράκτιο τουρισμό και τις θαλασσιές μεταφορές
Παράκτιος τουρισμός

Περισσότερες θέσεις εργασίας για τον παράκτιο τουρισμό και τις θαλασσιές μεταφορές

Ερώτηση της Ευρωβουλευτού ΝΔ κας Ελίζας Βόζεμπεργκ στην ακρόαση για τον νέο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Karmenu Vella, τον οποίο κάλεσε να αναπτύξει περαιτέρω δράσεις, ώστε να αποτελέσουν τα λιμάνια 'πολλαπλών δυνατοτήτων' κόμβους ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών.

Ξεκίνησαν χθες στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, οι ακροάσεις των υποψηφίων Επιτρόπων για τον ορισμό της νέας Κομισιόν υπό τον Jean-Claude Juncker, με πρώτη αυτή του Μαλτέζου υποψηφίου για θέματα Περιβάλλοντος και Θαλάσσιας Πολιτικής, κ. Karmenu Vella. Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, ως μέλος της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάλεσε τον υποψήφιο Επίτροπο να δεσμευτεί για τη δημιουργία περισσοτέρων δράσεων με στόχο τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στις παράκτιες περιοχές, ιδίως σε ό,τι αφορά στον παράκτιο τουρισμό και τις θαλάσσιες μεταφορές.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ περιορισμένος αριθμός στοχευμένων δράσεων, όσον αφορά την απασχόληση στον τομέα του τουρισμού και των θαλάσσιων μεταφορών. Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη η “γαλάζια” ανάπτυξη που αποτελεί τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Ευρώπης για τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα να μη μείνει μόνο στα χαρτιά, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου 5,4 εκατ. θέσεις εργασίας και δημιουργεί μια ακαθάριστη προστιθέμενη αξία της τάξεως των 500 δισ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, η κα Βόζεμπεργκ, με την ιδιότητά της ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την πρόταση Κανονισμού σχετικά με τη “θέσπιση πλαισίου όσον αφορά στην πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων”, κάλεσε τον κ. Vella να αναπτύξει περαιτέρω δράσεις, ώστε να αποτελέσουν τα λιμάνια “πολλαπλών δυνατοτήτων” κόμβους ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών.

Στην απάντησή του ο υποψήφιος Επίτροπος συμφώνησε ότι οι προοπτικές που μπορεί να προσφέρει η θάλασσα στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι τεράστιες, βοηθώντας την ανάπτυξη και την απασχόληση των παράκτιων κυρίως περιοχών της Ένωσης. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα υλοποιηθούν δράσεις με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών τόσο του τουρισμού, όσο και των λιμένων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι επαρκείς συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023