Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΧριστοδουλάκης: Σύντομα η συμφωνία μεταξύ ‘2004’ και ξενοδόχων

Χριστοδουλάκης: Σύντομα η συμφωνία μεταξύ ‘2004’ και ξενοδόχων

Ισοζύγιο φιλοξενίας, προσφοράς και ζήτησης θέσεων ανά κατηγορία έχει καταρτιστεί από το οποίο θα εξαρτηθεί η οργάνωση της προσφοράς έτσι ώστε να καλύψει τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί κατά το […]

Ισοζύγιο φιλοξενίας, προσφοράς και ζήτησης θέσεων ανά κατηγορία έχει καταρτιστεί από το οποίο θα εξαρτηθεί η οργάνωση της προσφοράς<...> έτσι ώστε να καλύψει τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί κατά το δεκαπενθήμερο των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και στις περιόδους που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν των αγώνων.
Αυτά ανέφερε επιγραμματικά ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη<.>ς στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου.
Σύμφωνα με τον υπουργό έχει διασφαλιστεί η χωρητικότητα και η ξενοδοχειακή επάρκεια της λεγόμενης Ολυμπιακής Φιλοξενίας, δηλαδή της φιλοξενίας των Μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας και αυτό που ελέγχεται τώρα είναι η ποιοτική της κάλυψη, όπως επίσης και η κάλυψη όλων των άλλων κατηγοριών του τουρισμού που θα υπάρχουν τότε.
Πεποίθηση του κ. Χριστοδουλάκη είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός εμπλουτισμένου τουριστικού προϊόντος έτσι ώστε να εδραιωθούν μονιμότερες τουριστικές προτιμήσεις στους ολυμπιακούς επισκέπτες.
Χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων ανέφερε ότι "δεν πρόκειται για μία τυπική διοργάνωση ενός συμβάντος με ορισμένα αθλήματα. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για ολόκληρη τη χώρα. Και νομίζω, ότι θα πρέπει να το δούμε ως ένα εθνικό κεφάλαιο γενικής αξιοποίησης πρώτα απ' όλα στον τουρισμό, άρα μας ενδιαφέρει απολύτως απ' αυτή τη διάσταση, στον πολιτισμό, στην ανάπτυξη, στις τεχνολογίες και σε πολλά άλλα. Κατά συνέπεια θα έχουμε πολλούς λόγους έμμεσης ανάμειξης, έτσι ώστε και εμείς να προσδώσουμε, αλλά και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει το κεφάλαιο των Ολυμπιακών Αγώνων".
Για την αξιοποίηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα έτσι ώστε να αυξηθούν ποιοτικά και ποσοτικά οι αφίξεις τουριστών, το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεργαστεί με το υπουργείο Πολιτισμού, την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών.
Ήδη ο κ. Χριστοδουλάκης έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Σ. Διβάνη για να εξετασθεί το θέμα της επάρκειας ξενοδοχειακών κλινών και θα συνεχίσει τις συναντήσεις και με τον υπουργό Πολιτισμού την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024