Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για έργα/επενδύσεις σε Μύκονο και Ιωάννινα
Επενδύσεις

Εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για έργα/επενδύσεις σε Μύκονο και Ιωάννινα

Νέα τουριστική επένδυση, δυναμικότητας 192 κλινών, στη νοτιοανατολική πλευρά της Μυκόνου, στη θέση 'Καραπέτης' στην Άνω Μερά.

Υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), εγκρίνοντας σημαντικές υποθέσεις, μεταξύ άλλων, οι εξής:

  • Δήμος Μυκόνου – Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στο επενδυτικό σχέδιο “Τουριστική Ανάπτυξη στη Μύκονο” του επενδυτικού φορέα Blueiris ΑΕ στη θέση Καραπέτης Μυκόνου.

Αφορά στην τουριστική επένδυση στρατηγικής σημασίας για τη Μύκονο, δυναμικότητας 192 κλινών (Blue Iris), σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 60.324 τ.μ. που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Μυκόνου, στη θέση “Καραπέτης”, στην Άνω Μερά. Για την ανάπτυξή του καθορίστηκαν ειδικοί όροι δόμησης που εγκρίθηκαν με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), με το από 10.06.2020 ΠΔ (ΦΕΚ 304Δ΄/2020). Η πρόταση επιχειρεί να ενσωματώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη θέα στη θάλασσα και τη μεγάλη κλίση που κυμαίνεται από 25% έως 40% ή έως και 70% στο παράκτιο μέτωπο του ακινήτου χωρίς παράλληλα να θίγει τους περιορισμούς που συνοδεύουν την έκταση.

  • Δήμος Ιωαννιτών: Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλασης του πάρκου Πυρσινέλλα

Αφορά στην ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα, το οποίο βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιωαννιτών και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 274.636,95 τ.μ. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής όπου οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα συμβάλουν στη βελτίωση της κινητικότητας των πεζών χωρίς διακρίσεις. Ο συνδυασμός της χρήσης φυσικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και της αύξησης των επιφανειών και στοιχείων φύτευσης, θα επιφέρει θερμική άνεση, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και γενικότερα βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της περιοχής.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων του πάρκου, ο επανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών, η δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και γηπέδου με χλοοτάπητα όπως και υπαίθριου γυμναστηρίου, η κατασκευή πάρκου ζώων συντροφιάς, η δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης και παιδική χαρά. Η μελέτη του έργου ενσωματώνει βιοκλιματικές τεχνικές σχεδιασμού και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, δημιουργώντας μιας “πράσινη υποδομή”.

Στη φωτογραφία, φωτορεαλιστική απεικόνιση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας στη Μύκονο.

 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024