Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕυρωπαϊκό δάνειο για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμανιών

Ευρωπαϊκό δάνειο για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμανιών

Το ενδεχόμενο λήψης δανείου, ύψους 3 δισ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού των ελληνικών λιμανιών, συζήτησαν χτες ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης

Το ενδεχόμενο λήψης δανείου, ύψους 3 δισ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου<...> να ολοκληρωθούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού των ελληνικών λιμανιών, συζήτησαν χτες ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση, που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`.

Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι από τις αρχές του θέρους του 2004 το ΥΕΝ έχει δεχθεί αποκαλυπτική επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Πάσης Τάξης (ΠΕΠΕΝ) για την κατάσταση 45 λιμανιών του Αιγαίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλοία, αλλά και προτάσεις για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση, εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία η επιβατική κίνηση είναι μεγάλη.

Ακόμα, στην ατζέντα των θεμάτων, που συζητήθηκαν ήταν και τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό, στόχος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι μέσα από συνεννοήσεις με την ΠΝΟ και τους εκπροσώπους του ομίλου Louis Hellenic Cruises να δημιουργηθούν οι συνθήκες προσέλκυσης πλοίων στην ελληνική σημαία, γεγονός που σημαίνει μείωση του κόστους σε επίπεδα ανταγωνιστικά με αυτά πλοίων άλλων σημαιών.

Ειδικότερα, στόχος του υπουργείου είναι σταδιακά δέκα περίπου κρουαζιερόπλοια να φέρουν την ελληνική σημαία, στα οποία αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 700 Έλληνες ναυτικοί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024