Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠροχωρά η αστεροποίηση και ο εκσυγχρονισμός των μαρίνων και οι μισθώσεις τουριστικών ακτών περνούν από ‘κόσκινο’

Προχωρά η αστεροποίηση και ο εκσυγχρονισμός των μαρίνων και οι μισθώσεις τουριστικών ακτών περνούν από ‘κόσκινο’

Σε γοργούς ρυθμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εξέταση και αξιολόγηση της πορείας μίσθωσης των τουριστικών ακτών, της προκήρυξης για τις μαρίνες, της αστεροποίησης των ξενοδοχειακών μονάδων. Αυτές […]

Σε γοργούς ρυθμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εξέταση και αξιολόγηση της πορείας μίσθωσης των τουριστικών ακτών, της προκήρυξης για τις μαρίνες, της αστεροποίησης των ξενοδοχειακών μονάδων<...>.

Αυτές οι ενέργειες οι οποίες έχουν σαν στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης για την επόμενη περίοδο είχε ως αντικείμενο χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην γενική γραμματεία Τουρισμού.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλο και με την συμμετοχή του υφυπουργού κ. Δ. Γεωργακόπουλου, του ΓΓ Δ. Γεωργαράκη, του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ευ. Γιαννακόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΤΑ κ. Α. Χωμενίδη.

Σύμφωνα με τον υπουργό για το πως προχωρούν οι διαδικασίες για τα ανωτέρω θέματα. Όπως τόνισε, το θετικό είναι ότι διατηρείται το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα οπότε υπολογίζεται ότι η έναρξη της β φάσης του διαγωνισμού να ξεκινήσει σε 10-12 ημέρες περίπου ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν και κάποια θέματα που συνδυάζονται με τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, γιατί τόσο οι μαρίνες όσο και η αξιοποίηση των ακτών της Αττικής αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχή πραγματοποίησή τους.

Σε ότι αφορά την διαδικασία αξιολόγησης των υφισταμένων τουριστικών υποδομών (κατάταξη των ξενοδοχείων με αστέρια) ο υπουργός επισήμανε ότι το σχετικό ΠΔ είναι στην τελική φάση και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει κάποια διαδικασία συνολικής εξειδίκευσης του σχεδίου εφαρμογής του.

Παράλληλα ανέφερε ότι προωθείται σειρά ενεργειών για την στήριξη της τουριστικής κίνησης στην επόμενη περίοδο τόσο με την πραγματοποίηση της πανευρωπαϊκής διαφήμισης του τουρισμού που υπολογίζεται στις επόμενες 3-4 εβδομάδες να βγει στον αέρα όπως και με άλλες πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς για να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον τουρισμό την επόμενη περίοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργακόπουλος ανακοίνωσε ότι θα εκπονηθούν ειδικά προγράμματα προσέλκυσης τουριστών από τις ΗΠΑ και τις Σκανδιναβικές χώρες ενώ δρομολογούνται και οι εργασίες για την προώθηση μελέτης ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024