Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Σύσκεψη για τη σιδηροδρομική διασύνδεση λιμένων

ΥΕΝ: Σύσκεψη για τη σιδηροδρομική διασύνδεση λιμένων

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την ανάπτυξη των λιμένων, πραγματοποιήθηκε προχτές στα Γραφεία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής σύσκεψη, υπό τη […]

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την ανάπτυξη των λιμένων,<...> πραγματοποιήθηκε προχτές στα Γραφεία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής σύσκεψη, υπό τη προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Γεώργιου Βλάχου, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος του Ο.Σ.Ε., κ.κ. Νικόλαος Μπαλτάς και Κωνσταντίνος Γιαννακός, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υ.Ε.Ν. και του Ο.Σ.Ε.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη:

  • Σιδηροδρομική διασύνδεση μιας σειράς λιμένων και συγκεκριμένα του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, του νέου λιμένα Καβάλας (περιοχή Καρβάλης), του Βόλου, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ελευσίνας.
  • Σύνδεση των λιμένων του Λαυρίου και της Ραφήνας με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο.
  • Δυνατότητα σύνδεσης ιδιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων με τον εθνικό σιδηροδρομικό ιστό, με στόχο τη μείωση του μεταφορικού κόστους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι τη σύσκεψη θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων για την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων, ενώ στο θέμα της σιδηροδρομικής διασύνδεσης των λιμένων αποδίδεται από το Υ.Ε.Ν. ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα, δεδομένης της ανάγκης για τον εκσυγχρονισμό των λιμένων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

Παράλληλα, η ανάπτυξη της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών επιτάσσουν τη διασύνδεση χερσαίων δικτύων με τους λιμένες, που εξυπηρετούν τις θαλάσσιες λεωφόρους για παροχή υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024