Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά Θέματα27η διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ψυχολογία

27η διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ψυχολογία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της 27ης διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ψυχολογία (European Association for Aviation-Psychology) με γενικό θέμα«Επιτεύγματα – Μελλοντικές προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε στο προάστιο […]

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της 27ης διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ψυχολογία (European Association for Aviation-Psychology) με γενικό θέμα<...>«Επιτεύγματα – Μελλοντικές προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Πότσνταμ του Βερολίνου από τις 23 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.
Τα επί μέρους θέματα που απασχόλησαν τη διάσκεψη ήταν:


  • επιλογή και απόδοση των πιλότων

  • επιλογή και απόδοση των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας

  • Στρες, εργασιακός φόρτος και μονοτονία

  • Εκπαίδευση και Λήψη αποφάσεων των ιπταμένων πληρωμάτων (Crew Resource Management, Decision Making κ.λ.π.)
  • Διερεύνηση και ανάλυση αεροπορικού ατυχήματος.


Στα πλαίσια της διάσκεψης παρουσιάσθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες άνω των 45 πρωτοπόρων εργασιών τους. Από τη χώρα μας συμμετείχε ο Δρ. Ιωάννης Σ. Λαϊνος, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών του με θέμα: «Οι θεωρούμενοι από τους εργαζομένους ως στρεσσογόνοι παράγοντες στο εσωεπιχειρησιακό περιβάλλον και οι θεωρούμενες από αυτούς επιπτώσεις των παραγόντων αυτών στην εργασιακή τους συμπεριφορά. Η περίπτωση των μηχανικών αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Η εργασία αυτή έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής, αφού ήταν η μοναδική της διάσκεψης, που διερευνά και προσδιορίζει, στα πλαίσια της εθνικής και της επιχειρησιακής κουλτούρας:


  1. τους παράγοντες του κοινωνικού περιβάλλοντος που οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα οι μηχανικοί αεροσκαφών της Ο.Α. θεωρούν ότι τους δημιουργούν στρες, επιδρόντας έτσι στην εργασιακή τους συμπεριφορά
  2. τις αιτίες επιλογής από τους μηχανικούς αεροσκαφών της Ο.Α. των παραγόντων αυτών ως στρεσσογόνων.
  3. τη συγκεκριμένη μορφή που οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι λαμβάνουν οι επιδράσεις των στρεσσογόνων παραγόντων στην εργασιακή τους συμπεριφορά.
  4. τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των επιδράσεων αυτών στην ασφάλεια των πτήσεων.


Η πραγματοποίηση της διάσκεψης συνέπεσε με την επέτειο των 50ων γενεθλίων της Ένωσης και γι’ αυτό περιελάμβανε και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024