Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈνας εκ των βασικότερων τομέων επιχειρηματικότητας της Καραϊβικής ο τουρισμός

Ένας εκ των βασικότερων τομέων επιχειρηματικότητας της Καραϊβικής ο τουρισμός

Επικεντρωμένος στην ανάπτυξη του τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, καθώς ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικότερους τομείς επιχειρηματικότηταςτης περιοχής, θα συνεχίζει το έργο του ο Οργανισμός Τουρισμού της Καραϊβικής, […]

Επικεντρωμένος στην ανάπτυξη του τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, καθώς ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικότερους τομείς επιχειρηματικότητας<...>της περιοχής, θα συνεχίζει το έργο του ο Οργανισμός Τουρισμού της Καραϊβικής, έπειτα από την ολοκλήρωση και του σχετικού ετησίου συνεδρίου του, όπως ανέφερε η Chairman του Οργανισμού, κ. Hon Pamela Richards.

Όπως μάλιστα εκτίμησε, οι προσπάθειες αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την ετήσια αύξηση των δαπανών των τουριστών κατά 3,4%, όπως άλλωστε έχει προβλέψει και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) για τα επόμενα 10 χρόνια, που θα αγγίξουν τα 32 δισ. δολάρια μέχρι το 2015. Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα στοιχεία του Οργανισμού Τουρισμού της Καραϊβικής, οι δαπάνες τουριστών ανήλθαν το 2005 στα 23 δισ. δολάρια.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του WTTC, η κ. Richards ανέφερε ότι η Καραϊβική είναι άμεσα εξαρτώμενη από τον τουρισμό, όσο καμιά άλλη περιοχή στον κόσμο και προκειμένου να ωφεληθούν οι κάτοικοι της τα μέγιστα από τον τουρισμό, μόνη λύση είναι να κοιτάξουμε την τουριστική ανάπτυξη με όσο τον δυνατό πιο επαγγελματικό τρόπο”.

Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός Τουρισμού της Καραϊβικής σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα με την Ένωση Ξενοδόχων της Καραϊβικής, με την οποία μάλιστα υπεγράφη και σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο δημιουργίας ενός `Επιχειρηματικού Σχεδίου Ανάπτυξης`, που στόχο θα έχει την προώθηση του brand της Καραϊβικής σε όλο τον κόσμο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024