Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγαλώνει μέρα με τη μέρα η ανθρωπιστική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας στις πληγείσες περιοχές

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η ανθρωπιστική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας στις πληγείσες περιοχές

Η ευαισθητοποίηση και η άμεση κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, μετά τα θλιβερά γεγονότα, που συνέβησαν στις περιοχές της ΝΑ Ασίας, απεδείχθη για άλλη μια φορά, με την αποστολή μεγάλης ανθρωπιστικής […]

Η ευαισθητοποίηση και η άμεση κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, μετά τα θλιβερά γεγονότα, που συνέβησαν στις περιοχές<...> της ΝΑ Ασίας, απεδείχθη για άλλη μια φορά, με την αποστολή μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία μέρα με τη μέρα αυξάνει, καθώς όλο και περισσότερες χώρες δηλώνουν τη διάθεση τους να προσφέρουν με κάθε τρόπο τη βοήθεια τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε προχτές ότι είναι έτοιμη να χορηγήσει βοήθεια 41 εκατ. δολαρίων στις πληγείσες χώρες. Επίσης, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα δώσει 30 εκατ. δολάρια, ενώ το Βατικανό ανακοίνωσε ότι έχει ήδη μαζέψει 6 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες, μετά την έκκληση του Πάπα Ιωάννη Παύλου σ` όλους τους Ρωμαιοκαθολικούς να βοηθήσουν.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ υπερδιπλασίασαν την αρχική προσφορά τους ανακοινώνοντας προχτές ότι θα δώσουν συνολικά 35 εκατ. δολάρια. Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ακόμη ότι “ειδικές ομάδες χειρισμού και αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων περιστατικών έχουν σταλεί στην Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα για τα συζητήσουν με τοπικούς αξιωματούχους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες τους”. Επίσης, έχουν σταλεί στη περιοχή 11 Αμερικανικά πλοία, που μεταφέρουν μονάδες καθαρισμού του νερού, κινητά χειρουργεία, ελικόπτερα και άλλο μηχανολογικό και κατασκευαστικό εξοπλισμό.

Επίσης, ο αμερικανικός στρατός έστειλε στις πληγείσες περιοχές 12 μεταγωγικά αεροσκάφη με εφόδια, όπως πόσιμο νερό και δέματα με υλικό για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, ενώ άλλα 9 αμερικανικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης επιζώντων.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι “το κόστος της όλης αυτής προσπάθειας θα ανέλθει σε δισ. δολάρια”, και ότι η Ουάσιγκτον θα είναι μία από τις “σημαντικότερες χορηγούς” των διεθνών αυτών προσπαθειών. Εξάλλου, το State Department ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 12 αμερικανών, 7 στη Σρι Λάνκα και 5 στην Ταϊλάνδη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024