Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝα συνεχιστούν τα ταξίδια προς τις πληγείσες περιοχές συνιστούν οι βρετανοί τουριστικοί πράκτορες

Να συνεχιστούν τα ταξίδια προς τις πληγείσες περιοχές συνιστούν οι βρετανοί τουριστικοί πράκτορες

Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες συνιστούν στους καταναλωτές / πελάτες τους “να συνεχίσουν να επισκέπτονται κανονικά τις χώρες, που επλήγησαν από τα καταστροφικά `τσουνάμι`”, “αφού πρωτίστως φυσικά επικοινωνήσουν μαζί τους για να βεβαιωθούν για τις επικρατούσες συνθήκες εκεί” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν…

Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες συνιστούν στους καταναλωτές / πελάτες τους “να συνεχίσουν να επισκέπτονται κανονικά<...> τις χώρες, που επλήγησαν από τα καταστροφικά `τσουνάμι`”, “αφού πρωτίστως φυσικά επικοινωνήσουν μαζί τους για να βεβαιωθούν για τις επικρατούσες συνθήκες εκεί” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ο ιδρυτής του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Responsibletravel.com, κ. Justin Francis επισημαίνει ότι “τη στιγμή, που 200.000 πολίτες της Ταϊλάνδης `ζουν` από το τουρισμό, είναι λογικό η χώρα αυτή να χρειάζεται τουρίστες, ώστε να επέλθει μετά από αυτή τη καταστροφή, κάποια υποτυπώδης οικονομική ισορροπία”. Βέβαια, ο κ. Justin Francis, παροτρύνει τους επίδοξους ταξιδιώτες να συνεχίσουν να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές της ΝΑ Ασίας, αφού πρωτίστως θα έχουν τσεκάρει μαζί με τον πράκτορα τους, τις συνθήκες διαμονής και υγιεινής στη περιοχή”.

“Η επικοινωνία με τον πράκτορα είναι πολύ σημαντική, καθώς η έλευση τουριστών σε ορισμένες πληγείσες περιοχές, αντί να βοηθήσει, μπορεί παράλληλα να δημιουργήσει και επιπρόσθετα προβλήματα, καθώς τα αποθέματα νερού, φαγητού και φαρμάκων σε ορισμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα περιορισμένα” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Justin Francis. Ενώ, προσθέτει ότι “οι τοπικοί τουριστικοί φορείς της Ταϊλάνδης και της Σρι Λάνκα φοβούνται ότι οι φρικιαστικές εικόνες, που προβάλλονται αυτές τις μέρες συχνά από τα διεθνή ΜΜΕ και που δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την αλήθεια, θα τρομοκρατήσουν τους ταξιδιώτες και θα τους αποθαρρύνουν για τη πραγματοποίηση κάποιας κράτησης εντός του 2005″.

Ακόμα ο κ. Francis είπε ότι “αν και είχε επτά πελάτες στη περιοχή της Σρι Λάνκα, όταν χτύπησε ο σεισμός, από τους οποίους και οι επτά επέστρεψαν σώοι, έστειλε άλλους δύο στη περιοχή μετά τα `τσουνάμι`, στις 28 Δεκεμβρίου, καθώς οι συγκεκριμένοι ήθελαν να πάνε για να βοηθήσουν”. Επίσης, συμβουλεύει τους πελάτες του “να διαμένουν σε τοπικά ξενοδοχεία, να προσλάβουν ντόπιο ξεναγό, να τρώνε σε τοπικά εστιατόρια και να πάρουν μαζί τους κάποια χρήσιμα δώρα, ώστε να τα προσφέρουν στους ντόπιους κατοίκους των περιοχών, που τόσο έχουν δοκιμαστεί το τελευταίο καιρό”.

Μια άλλη εξέχουσα μορφή της τουριστικής, ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ο κ. Mike Greenacre, υπεύθυνος του Co-operative Travel Trading Group, σημειώνει ότι όλες οι προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης των πληγέντων περιοχών θα αποτύχουν αν οι τουρίστες πάψουν να επισκέπτονται τις εν λόγω περιοχές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024