Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΌλες τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά ακύρωσαν οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης

Όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά ακύρωσαν οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης

Οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης (Tourism Authority of Thailand – TAT), μετά το φοβερό πλήγμα, που υπέστη η χώρα από τα φονικά παλιρροϊκά κύματα `τσουνάμι`, που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες άτομα και βύθισαν τη χώρα σε πένθος, ανακοίνωσαν…

Οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης (Tourism Authority of Thailand – TAT), μετά το φοβερό πλήγμα, που υπέστη η χώρα από<...> τα φονικά παλιρροϊκά κύματα `τσουνάμι`, που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες άτομα και βύθισαν τη χώρα σε πένθος, ανακοίνωσαν την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό του ερχομού της νέας χρονιάς.

Μετά τα γνωστά θλιβερά γεγονότα, η εκπρόσωπος των Αρχών Τουρισμού της Ταϊλάνδης κ. Juthamas Siriwan ανακοίνωσε χτες ότι οι Αρχές θα αναστείλουν την υποστήριξη τους για τις εορταστικές εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις περιοχές Chiang Mai, Ubon Ratchathani, Nakhon Ratchasima, Bangkok, Hat Yai και Phuket.

Μάλιστα, σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, που χάθηκαν στα εδάφη της Ταϊλάνδης, μεταξύ των οποίων και 700 τουρίστες, οι Αρχές Τουρισμού της χώρας, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών, κάλεσαν όλους τους πολίτες της χώρας, καθώς και τους τουρίστες, που θα βρίσκονται αυτή τη περίοδο των εορτών στη χώρα, να συγκεντρωθούν και να προσευχηθούν για τις αδικοχαμένες ψυχές των θυμάτων στους ναούς της χώρας.

Μετά το Κυριακάτικο χτύπημα των `τσουνάμι`, αξίζει να τονιστεί ότι οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου οι τουρίστες, που βρίσκονταν στα αεροδρόμια της Μπανγκόκ και του Πουκέτ, να νιώσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα, κάτω από αυτές τις επικρατούσες καταστάσεις.

Ακόμα, να σημειωθεί ότι οι τουρίστες, που επιστρέφουν από τα βόρεια της χώρας, όπου τα φονικά `τσουνάμι` προκάλεσαν και τις μεγαλύτερες καταστροφές, έχουν συγκεντρωθεί και διαμένουν στους χώρους του πανεπιστημίου της Μπανγκόκ.

Επίσης, οι Αρχές καταβάλλουν αξιόλογες προσπάθειες, ώστε να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατό ασφαλέστερη επιστροφή των τουριστών στις πατρίδες τους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες της Κυβέρνησης ανέρχονται στους 1.200.

“Η Ταϊλάνδη τα καταφέρνει μια χαρά με τη παροχή βοηθείας στους τουρίστες της, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η κ. Juthamas χτες, προσθέτοντας ότι “στις συνεντεύξεις των τουριστών, που μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ από τις πληγείσες περιοχές της Ταϊλάνδης, τονίζεται σε όλες ότι οι Ταϊλανδοί είναι ιδιαίτερα ευγενικοί άνθρωποι, ακόμη και τώρα, που έχουν χάσει τα πάντα. “Επίσης, στις συνεντεύξεις, που παραχωρούν οι τουρίστες, αναφέρουν ότι είναι απόλυτα κατανοητό ότι αυτό, που συνέβη ήταν μια φυσική καταστροφή και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επισκεφτούν στο μέλλον ξανά τη Ταϊλάνδη” σημείωσε η κ. Juthamas, “γεγονός, που αποδεικνύει”, σύμφωνα πάντα με την ίδια “ότι η χώρα χειρίζεται άψογα την κατάσταση”.

Από την άλλη, οι Αρχές Τουρισμού δεν παραγνωρίζουν και το γεγονός ότι τα `τσουνάμι` προκάλεσαν την ακύρωση πολλών κρατήσεων για ταξίδια, που είχαν προγραμματιστεί από ξένους τουρίστες, αλλά παρόλα αυτά παραμένουν αισιόδοξες ότι αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και σύντομα θα αλλάξει. Εξάλλου, όπως αναφέρουν και οι Αρχές, ο τουρισμός είναι ένας τομέας, που προσφέρει έσοδα της τάξεως του 5% – 6% στο ΑΕΠ της Ταϊλάνδης, ποσοστό ιδιαίτερα αξιόλογο και για το λόγο αυτό οι ζημιές θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, ώστε τα επίπεδα των τουριστικών αφίξεων να επανέλθουν το ταχύτερο δυνατό στα προηγούμενα επίπεδα τους. Βέβαια, να σημειωθεί ότι οι διασημότεροι τουριστικοί προορισμοί της χώρας είναι οι περιοχές των Phuket, Phang-nga και Krabi.

Τέλος, οι Αρχές, σε χτεσινή τους ανακοίνωση προτρέπουν όσους θέλουν ακόμη να επισκεφτούν τη χώρα, να προτιμήσουν τις νοτιότερες περιοχές, που παρέμειναν ανέπαφες από τα χτυπήματα των `τσουνάμι` και οι οποίες είναι οι Pattaya, Rayong, Trat, Chantaburi και Hua Hin.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024