Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτους 10 μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής

Στους 10 μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής

Στους δέκα ανέρχονται οι αναζητούμενοι Έλληνες στις πληγείσες από το φονικό σεισμό περιοχές της ΝΑ Ασίας, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπάρχει αριθμός εκδρομέων για τους οποίους δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες…

Στους δέκα ανέρχονται οι αναζητούμενοι Έλληνες στις πληγείσες από το φονικό σεισμό περιοχές της ΝΑ Ασίας, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών<...>, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπάρχει αριθμός εκδρομέων για τους οποίους δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες.

Επιπλέον ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι 19 Έλληνες αναχωρούν αύριο από την Μπανγκόκ για Αθήνα με πτήση των Ταϊλανδικών αερογραμμών, ενώ δύο Έλληνες πετούν αύριο από τη Σρι Λάνκα για τις Βρυξέλλες.

Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γ. Κουμουτσάκος, σε ανακοίνωσή του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:

“Είναι απολύτως έτοιμο το μεταγωγικό αεροσκάφος C130 με 25 άνδρες της ΕΜΑΚ, με τον αντίστοιχο υπερσύγχρονο εξοπλισμό (ένα βαν με τρέιλερ που περιέχει υλικά έρευνας και διάσωσης) με προορισμό το Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Περιμένουμε το `πράσινο φως` των Ταϊλανδικών αρχών για την αναχώρησή του.

Η Ιταλική κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα συνδρομής με διαθέσιμο αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών με προορισμό “Αθήνα – Μιλάνο – Κολόμπο – Μάλε- Μιλάνο – Αθήνα”. Έχουμε ήδη απαντήσει θετικά. Περιμένουμε οριστική επιβεβαίωση από τις ιταλικές αρχές. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ.

Προ ολίγων ωρών στην πόλη Κάντι της κεντρικής Σρι Λάνκα εντοπίστηκε μια Ελληνίδα και ένας Έλληνας πολίτης. Πολύ πιθανώς αύριο να αναχωρήσουν για Βρυξέλλες, όπου θα τους υποδεχθεί εκπρόσωπος της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας.

Με Ταϊλανδικές Αερογραμμές αναχωρούν από Μπανγκόκ για Αθήνα 19 Έλληνες. Δηλαδή στους 17 που σας ανέφερα το μεσημέρι προσετέθησαν ακόμα 2 που βρίσκονταν στην Μπανγκόκ. Τους έχουν χορηγηθεί χρήματα και ταξιδιωτικά έγγραφα, από την εκεί Πρεσβεία μας.

Και ως αυτή τη στιγμή ισχύει ότι δεν μας έχει αναφερθεί θάνατος ή πνιγμός ή βαρύς τραυματισμός Έλληνα πολίτη.

Όπως σας ανέφερα το μεσημέρι, ο αριθμός των αναζητουμένων – αγνοουμένων παρουσιάζει και τώρα τάση μείωσης. Μπορούμε να αναφέρουμε ότι από 17 άτομα είμαστε σε θέση τώρα να μιλάμε για 10 βάσει επαρκώς διασταυρωμένων πληροφοριών.

Υπάρχει ένας αριθμός – σας μίλησα και το μεσημέρι για ενδείξεις – Ελλήνων πολιτών για τους οποίους έχουμε είτε πολύ ασαφείς είτε μη διασταυρωμένες πληροφορίες. Ο αριθμός αυτός προκύπτει κυρίως από τηλεφωνήματα οικείων και γνωστών και από διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία”, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024