Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτική οδηγία για τις περιοχές της ΝΑ Ασίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ταξιδιωτική οδηγία για τις περιοχές της ΝΑ Ασίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε χτες ταξιδιωτική οδηγία προς τους κατοίκους της, σύμφωνα με την οποία συνιστάται στους αμερικάνους να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια προς την Ινδονησία, […]

Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε χτες ταξιδιωτική οδηγία προς τους κατοίκους της<...>, σύμφωνα με την οποία συνιστάται στους αμερικάνους να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια προς την Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, τις Μαλδίβες και τις νοτιοδυτικές περιοχές της Ταϊλάνδης, όπως το Πουκέτ, το νησί Phi Phi και το Krabi.

Όσον αφορά στις περιοχές της Ινδονησίας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σκοπός αυτής της ανακοίνωσης είναι να ενημερώσει τους αμερικάνους πολίτες ότι οι νότιες περιοχές του Ινδονησιακού νησιού Σουμάτρα έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, από τον σεισμό, που έπληξε τη περιοχή και προκάλεσε τα θανατηφόρα παλιρροϊκά κύματα `τσουνάμι` το πρωί της περασμένης Κυριακής”.

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει θέσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κινητοποιώντας τόσο τους πολίτες, όσο και τους στρατιωτικούς φορείς να προσφέρουν τη βοήθεια τους στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών”, ενώ σημειώνεται επίσης ότι “οι υποδομές επικοινωνιών, οι δρόμοι, τα ιατρικά κέντρα και τα τουριστικά θέρετρα στα δυτικά και νότια παράλια της νήσου Σουμάτρα έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ζημιές και σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταστραφεί τελείως”.

Μάλιστα, η αμερικάνικη ταξιδιωτική οδηγία συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν κυρίως τα ταξίδια με προορισμούς περιοχές της Σρι Λάνκα και των Μαλδίβων, καθώς όπως αναφέρεται, υπάρχει ο κίνδυνος μετασεισμικών δονήσεων, που πιθανόν να προκαλέσουν και πάλι παλιρροϊκά κύματα.

Τέλος, όσον αφορά στους αμερικάνους, που ήδη βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω της ανακοίνωσης της, τους συνιστά να αναχωρήσουν το συντομότερο δυνατό από τις εν λόγω περιοχές, εφόσον τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ακόμη ασφαλή”. Ακόμη, παροτρύνει τους αμερικάνους, που ζουν ή ταξιδεύουν στη Ταϊλάνδη να επικοινωνήσουν με τις πρεσβείες της χώρας τους στη Μπανγκόκ ή το Κολόμπο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024