Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑδύνατη η ανάπτυξη εσωτερικού τουρισμού χωρίς την εύρυθμη λειτουργία των πλοίων

Αδύνατη η ανάπτυξη εσωτερικού τουρισμού χωρίς την εύρυθμη λειτουργία των πλοίων

“Πάση θυσία, πρέπει να βρεθούν πλοία για να εξυπηρετηθούν τα νησιά της Δωδεκανήσου, και κυρίως για να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τον εσωτερικό τους τουρισμό” ανέφερε ο β` αντιπρόεδρος της Ένωσης […]

“Πάση θυσία, πρέπει να βρεθούν πλοία για να εξυπηρετηθούν τα νησιά της Δωδεκανήσου, και κυρίως για να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τον<...> εσωτερικό τους τουρισμό” ανέφερε ο β` αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Pόδου κ. Λευτέρης Bογιατζής, με την ευκαιρία των προσπαθειών που γίνονται για να λυθεί το ακτοπλοϊκό.

Μάλιστα, ο κ. Bογιατζής, μετά και τα ελπιδοφόρα μηνύματα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για καλύτερες μέρες στον τουρισμό και τα πολύ καλά μηνύματα, που πέρασε η τουριστική έκθεση `Philoxenia` στους συμμετέχοντες, τόνισε ότι “πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν πλοία για να μεταφερθούν οι έλληνες τουρίστες”.

Ακόμα, επισημαίνει το γεγονός ότι “πολλοί ημεδαποί, που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν το καλοκαίρι προς τα νησιά, ταξιδεύουν οδικώς μέχρι, τα μεγάλα λιμάνια και από `κει αναζητούν πλοία για να μετακινηθούν προς αυτά. Aυτή ακριβώς την ευκαιρία, πρέπει να εκμεταλλευτούμε, για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε”.

H αδυναμία αυτή, φάνηκε και κατά την έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου ναι μεν ο προορισμός της Pόδου, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, όμως η αβεβαιότητα για την ακτοπλοϊκή κάλυψη, αποτέλεσε εμπόδιο, στα σχέδια πολλών, σύμφωνα με άρθρα τοπικών δημοσιευμάτων. Πάντως ο κ. Bογιατζής τόνισε ιδιαίτερα, ότι “δεν αρκεί να βρεθούν πλοία για να εξυπηρετήσουν τη βόρειο Eλλάδα, κάτι που θα γίνει έστω και την τελευταία στιγμή, αλλά θα πρέπει να δρομολογηθούν πλοία, και τα προγράμματά τους, να ανακοινωθούν εγκαίρως, ώστε να προλάβουμε τον προγραμματισμό των εκδρομέων”.

“Mεγάλο ρόλο παίζει, το να γνωρίζει ο πελάτης μας, τα ακριβή δρομολόγια, ώστε να μπορεί να προγραμματίσει τις διακοπές του όποτε αυτός θέλει, γιατί αν μπουν πλοία όποτε τύχει, τότε χάσαμε τους περισσότερους”, επισημαίνει. Πάντως, πέρα από τους ημεδαπούς τουρίστες, τα μηνύματα και από τις ξένες αγορές είναι καλά, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη.

Όσον αφορά στο μέλλον της Ρόδου, ο κ. Βογιατζής δήλωσε ότι “η Pόδος δε θα χαθεί, κάτι καλό θα έρθει”. Ενώ για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί, οι τοπικοί φορείς της Ρόδου σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλουν μέσω του νομάρχη τους επιστολή στον υπουργό Εργασίας, ζητώντας του να αναθεωρηθεί η νομοθεσία για τις μαθητικές εκδρομές και να επιτρέπεται, η διεξαγωγή 7ήμερων αντί 5ήμερων εκδρομών στην περιοχή, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται, με την κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Pόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024