Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑισιόδοξοι οι φορείς του Ν. Δωδεκανήσου από τη συνάντηση με Κεφαλογιάννη

Αισιόδοξοι οι φορείς του Ν. Δωδεκανήσου από τη συνάντηση με Κεφαλογιάννη

Αισιόδοξα μηνύματα έλαβαν προχτές, από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι εκπρόσωποι του Νομού Δωδεκανήσου, στα πλαίσια σύσκεψηςπου πραγματοποίησαν στο ΥΕΝ, με αντικείμενο συζήτησης το ακτοπλοϊκό πρόβλημα. Ειδικότερα, […]

Αισιόδοξα μηνύματα έλαβαν προχτές, από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι εκπρόσωποι του Νομού Δωδεκανήσου, στα πλαίσια σύσκεψης<...>που πραγματοποίησαν στο ΥΕΝ, με αντικείμενο συζήτησης το ακτοπλοϊκό πρόβλημα.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της σύσκεψης, ο κ. Kεφαλογιάννης δεσμεύτηκε να αναζητήσει κατάλληλο πλοίο προς δρομολόγηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της γραμμής κορμού για το θερινό διάστημα των έξι μηνών (από Μάιο έως Οκτώβριο) κατ` εξαίρεση, όπως υπογράμμισε, του νόμου που προβλέπει τη δεκάμηνη δρομολόγηση των πλοίων.

Επίσης, είδε θετικά την προοπτική δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κως – Ρόδος ή απ` ευθείας Πειραιάς – Ρόδος. Όσον αφορά στο νησί της Καλύμνου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ανακοίνωσε την αύξηση των επιδοτούμενων δρομολογίων από τον Πειραιά, μέσω Παροναξίας και Αστυπάλαιας, από δύο που είναι σήμερα σε τέσσερα.

Ως προς την Kάρπαθο δεσμεύτηκε να επιδοτήσει το πλοίο `Blue Star` για ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από Ρόδο. Ακόμα, δεσμεύτηκε ότι αν εξευρεθεί πλοίο είναι διατεθειμένος να επιδοτήσει το τμήμα του δρομολογίου Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος από Πειραιά προς Ρόδο και αντιστρόφως.

Τέλος δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με τον υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, να υπάρξει επανασχεδιασμός των εσωτερικών γραμμών της Δωδεκανήσου και ειδικότερα των επιδοτούμενων άγονων γραμμών, ώστε να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο δίκτυο ανταποκρίσεων, ενώ εντός δύο μηνών θα βγει στον αέρα πρόγραμμα ναυπήγησης έξι νέων πλοίων, μήκους από 75 έως 100 μέτρων, ειδικά σχεδιασμένων για την κάλυψη ενδονησιωτικών γραμμών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Βόρειου Αιγαίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024