Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλλη μια ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας η επιτυχία στην Eurovision

Αλλη μια ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας η επιτυχία στην Eurovision

«Πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού και το 2006 θα είναι η Έλενα Παπαρίζου», σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ΕΡΤ και τις δηλώσεις του προς την ίδια τη νικήτρια, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, αμέσως μετά τη βράβευσή για την…

«Πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού και το 2006 θα είναι η Έλενα Παπαρίζου», σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην<...> ΕΡΤ και τις δηλώσεις του προς την ίδια τη νικήτρια, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, αμέσως μετά τη βράβευσή για την πρωτιά της στον 50ό διαγωνισμό της Eurovision.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τουριστικής ηγεσίας της χώρας μας «η εντυπωσιακή επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision, θα έχει σημαντική απήχηση για τον ελληνικό τουρισμό και για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών. Aλλωστε το Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μέσα στο νέο πνεύμα της τουριστικής προβολής της χώρας, επενδύουν σε πρωτότυπες ιδέες και σε νέα πρόσωπα», τονίζει ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Και εμείς από την πλευρά μας σκεφτόμαστε και ελπίζουμε να μην ακούσουμε σε λίγο χρονικό διάστημα ότι άλλη μια ευκαιρία πάει χαμένη. Η σωστή αξιοποίηση της διοργάνωσης της Eurovision του 2006 στην χώρα μας είναι πλέον αυτό που περιμένει ο τουριστικός κλάδος.

Ο ΕΟΤ από την πλευρά του συνέβαλε και αυτός αποφασιστικά στην πανευρωπαϊκή διαφημιστική προβολή της ελληνικής υποψηφιότητας και σύντομα η θριαμβεύτρια της Eurovision θα αρχίσει ταξίδια, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση. Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επικεντρώνει τις ενέργειες του και στον εσωτερικό τουρισμό, γι΄ αυτό η Έλενα Παπαρίζου θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, καλώντας τους Έλληνες, να… «μείνουν στην Ελλάδα» για τις διακοπές τους. Ελπίζουμε όμως αυτό να μην έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του εξερχόμενου τουρισμού από τη χώρα μας που τα τελευταία χρόνια δείχνει ανοδική τάση, γεγονός που βοηθάει πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που στέλνουν τουρίστες στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της διεθνούς διαφημιστικής εκστρατείας του τουρισμού μας, ο ΕΟΤ περιέλαβε και ειδικό τηλεοπτικό σποτ (για τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά κανάλια, όπως το MTV, το MCM και άλλα), στο οποίο συνδυάστηκε η προβολή της Έλενας Παπαρίζου και του ελληνικού τραγουδιού, με τον τουρισμό της χώρας. Στηρίζοντας έτσι, την ελληνική υποψηφιότητα αλλά διευρύνοντας, την τουριστική αγορά και προς νεαρότερες ηλικίες που, χωρίς αμφιβολία, θα αποτελέσουν σημαντικό μελλοντικό τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

Στα άμεσα σχέδια του ΕΟΤ, είναι και η παραγωγή ενός νέου video clip του “My Number One”, όπου όμως, τη νικήτρια της Eurovision θα συνοδεύουν μαγευτικές εικόνες από τα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Αυτό το video θα σταλεί σε όλες τις τηλεοράσεις του εξωτερικού και θα συνοδεύει την Έλενα στα ταξίδια, που θα κάνει με τη συμμετοχή του ελληνικού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης, δήλωσε: «Στόχος μας δεν είναι να περιοριστούμε μόνο στη δημοσιότητα από τη νίκη της Ελλάδας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, αλλά να δημιουργήσουμε, πάνω στη νίκη αυτή και τον απόηχο της, μια νέα δυναμική και νέες προϋποθέσεις, για να καταστεί η Ελλάδα πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Να γίνει ο ελληνικός τουρισμός… «Number One». Στην προοπτική αυτή θα συμβάλλει και η άριστη και εποικοδομητική συνεργασία, που είχαμε και θα έχουμε με την ΕΡΤ, επίσημο φορέα του διεθνούς αυτού θεσμού. Στην ΕΡΤ αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας, για τη διοργάνωση του όλου εγχειρήματος, ειδικότερα δε συγχαρητήρια αξίζουν στους γνωστούς αλλά και τους λιγότερο γνωστούς συντελεστές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Χρήστο Παναγόπουλο για την άριστη συνεργασία, που είχαμε για θέματα στρατηγικής επικοινωνίας της όλης προσπάθειας αλλά και στο Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Πάνο Λειβαδά. Με το χθεσινό αποτέλεσμα και τις νέες προοπτικές, που διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό, δικαιώνεται η στρατηγική επιλογή του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, να στηρίξει και να αγκαλιάσει ο ΕΟΤ την ελληνική υποψηφιότητα της κ. Παπαρίζου, προσφέροντας τη τεχνογνωσία σε θέματα διαφήμισης, προβολής, επικοινωνίας, στρατηγικής και marketing, καθώς επίσης και το διεθνές δίκτυο τουριστικών εκθέσεων, με στόχο τη νίκη, αλλά και τη διοργάνωση, το 2006, της μεγάλης αυτής ευρωπαϊκής μουσικής και επικοινωνιακής εκδήλωσης στη χώρα μας. Έλενα, μπράβο, you made our…myth!».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024