Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπό τα ΚΕΠ και όχι από τις τράπεζες τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

Από τα ΚΕΠ και όχι από τις τράπεζες τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

Από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και όχι από τις Τράπεζες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, έχοντας ως συνέπεια την επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου με 10 ευρώ ανά άτομο, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή θα δίνονται και θα κατανέμονται τα δελτία κοινωνικού τουρισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε οικογένειες, νέους και συνταξιούχους από τις ασθενέστερες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις, ενώ το ποσό, που θα εξοικονομηθεί…

Από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και όχι από τις Τράπεζες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα,<...> έχοντας ως συνέπεια την επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου με 10 ευρώ ανά άτομο, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή θα δίνονται και θα κατανέμονται τα δελτία κοινωνικού τουρισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε οικογένειες, νέους και συνταξιούχους από τις ασθενέστερες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις, ενώ το ποσό, που θα εξοικονομηθεί θα διατεθεί αποκλειστικά για την ενίσχυση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Να τονιστεί ότι για πρώτη φορά φέτος, το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ, έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, απευθύνεται σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δίνει ευρύτατη δυνατότητα επιλογών διακοπών. Απευθύνεται σε οικογένειες, σε νέους και σε συνταξιούχους, με σημαντικές προσφορές, για διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2005. Περιλαμβάνει τριών ειδών επιλογές και συγκεκριμένα:

  1. Πρόγραμμα διακοπών 8 ημερών (7 διανυκτερεύσεων), από το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2005. Πρόκειται για το γνωστό μέχρι σήμερα πρόγραμμα, στο οποίο μπορούν όλοι οι πολίτες να λάβουν μέρος, με μικρή συμμετοχή.

    Προϋποθέσεις συμμετοχής:

    • Να μην είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας.
    • Να μην έχουν κάνει χρήση του προηγούμενου Προγράμματος Κ.Τ. ΕΟΤ (από 15-6 έως 31-12-2004).
    • Το φορολογητέο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τα παρακάτω όρια:
      • Μεμονωμένος δικαιούχος: 16.000 ευρώ
      • Ζευγάρι από το οποίο ο ένας είναι δικαιούχος ή μονογονεακή Οικογένεια: 19.000 ευρώ
      • Ζευγάρι δικαιούχων: 22.000 ευρώ
      • Πολύτεκνες οικογένειες: 31.000 ευρώ

      Για κάθε παιδί το μέγιστο προβλεπόμενο κατά τα ανωτέρω εισόδημα προσαυξάνεται:
      • Για ένα παιδί: 300 ευρώ
      • Για δύο παιδιά: 900 ευρώ (δηλαδή 450 ευρώ για κάθε παιδί)
      • Για τρία παιδιά: 1.500 ευρώ (δηλαδή 500 ευρώ για κάθε παιδί)
      • Για λοιπά προστατευόμενα μέλη εκτός τέκνων: 1.500 ευρώ
    • Πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία
    • Το Πρόγραμμα αφορά συνταξιούχους όλων των ταμείων, που θα επιλέξουν να κάνουν διακοπές, εντελώς δωρεάν, τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2005, ανεξαρτήτως εισοδήματός τους. Οι μοναδικές προϋποθέσεις συμμετοχής τους είναι να μην είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και να μην έχουν κάνει χρήση του προηγούμενου προγράμματος Κ.Τ. του ΕΟΤ (από 15-6 έως 31-12-2004). Τα καταλύματα που θα συμμετάσχουν θα επιδοτηθούν εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΤ, με 20 ευρώ το άτομο.

  2. Πρόγραμμα πενθημέρων εκδρομών (4 διανυκτερεύσεων)
  3. Οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται από 15-6 έως και 31-12-2005, με μειωμένη συμμετοχή, μέσω τουριστικών γραφείων με προορισμό όλα τα σημεία της Ελλάδας. Το ποσό της επιδότησης των τουριστικών γραφείων ανέρχεται στα 80 ευρώ / άτομο.
    Στις εκδρομές μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα άτομα που έχουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και για το πρόγραμμα των 8ήμερων διακοπών, αρκεί να μην είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και να μην έκαναν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ του 2004.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι όροι χορήγησης των δελτίων, οι όροι συμμετοχής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, τα συμμετέχοντα καταλύματα και τουριστικά γραφεία, τα δικαιολογητικά, οι διευθύνσεις των ΚΕΠ και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα συμπεριληφθούν σε πληροφοριακά φυλλάδια, που θα εκδοθούν από τον ΕΟΤ. Ενώ, τα τουριστικά καταλύματα και τα τουριστικά γραφεία, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ, καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 30 Απριλίου 2005. Την έντυπη αίτηση μπορούν να προμηθευτούν οι επιχειρηματίες από τις κατά τόπους ενώσεις τους, τις Διευθύνσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024