Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑπορούν οι επαγγελματίες για το κλείσιμο της Lufthansa στη Θεσσαλονίκη

Απορούν οι επαγγελματίες για το κλείσιμο της Lufthansa στη Θεσσαλονίκη

Την απορία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν έξι επαγγελματικές ενώσεις για την απόφαση της Lufthansa να κλείσει το γραφείο της στη Θεσσαλονίκη. Με επιστολή που απέστειλαν προς το διοικητικό συμβούλιο […]

Την απορία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν έξι επαγγελματικές ενώσεις για την απόφαση της Lufthansa<.> να κλείσει το γραφείο της στη Θεσσαλονίκη<...>. Με επιστολή που απέστειλαν προς το διοικητικό συμβούλιο του γερμανικού αερομεταφορέα, οι πρόεδροι των έξι ενώσεων εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την τύχη των προορισμών Θεσσαλονίκη και Μόναχο που παρουσιάζεται θολή θεωρώντας ότι η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσής τους θα ζημιώσει και τις δύο χώρες.

Οι έξι απορούν επίσης διότι η εταιρία δεν τους ενημέρωσε επίσημα μέχρι σήμερα για την "ακατανόητη" όπως την χαρακτηρίζουν απόφασή της.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή οι έξι καταγράφουν τους λόγους για τους οποίους η γραμμή αυτή θα έπρεπε να μην διακόψει τη λειτουργία της και αναφέρουν ότι:

"Η διακοπή των πτήσεων από και προς Θεσσαλονίκη ζημιώνει και τις δύο χώρες στις ελληνογερμανικές συνεργασίες και ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, έναν τομέα που επί πολλές δεκαετίες τόσο οι ελληνικές όσο και οι γερμανικές επιχειρήσεις διεύρυναν με υπομονή και μεθοδικότητα.

Είναι αυτονόητο ότι οι μέσω Αθηνών συνδέσεις με Θεσσαλονίκη δεν διευκολύνουν την ανάπτυξη επιχειρηματικών συμμαχιών ή επενδύσεων και ιδιαίτερα όσον αφορά τον τουρισμό διακοπών ή τον αναπτυσσόμενο στη χώρα μας συνεδριακό, θέτουν την Θεσσαλονίκη 'εκτός παιχνιδιού', εκτός προορισμού (Destination).

Οι αρνητικές επιπτώσεις θα φανούν και στο Μόναχο, μια πόλη ιδιαίτερα σημαντική για τον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο (εξαγωγές, εμπόριο, βιομηχανία, υπηρεσίες, επιμόρφωση) αλλά και ιδιαίτερα φιλική στην αγορά, στη διασκέδαση και γενικά στον τουρισμό από τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Περίπου 400.000 Έλληνες ζουν στη Γερμανία, προερχόμενοι κατά πλειονότητα από τη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη η Γερμανική Κοινότητα αριθμεί περίπου 7.000 μέλη. Υπάρχει Γερμανική Σχολή με ιστορία άνω των 80 ετών, καθώς και το Ινστιτούτο Goethe, που στεγάζονται σε επιβλητικά κτίρια, νεόδμητα ή ανακαινισμένα. Από τη διεθνή σκοπιά, η Θεσσαλονίκη αποτελεί έδρα του Cedefop από το 1995, της Παρευξείνιας Τράπεζας (BSTDB), της Διοικητικής Μέριμνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, της Γραμματείας του επίσης Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας και του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Είναι γνωστό επίσης ότι η Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών Κρατών της Ε.Ε. διεξάγεται το 2003 στη Θεσσαλονίκη."

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των: Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής
Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας
Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024