Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑθώωση των κατηγορουμένων για την κατεδάφιση του Ξενία στο Ηράκλειο
Αθώοι και οι 34 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Αθώωση των κατηγορουμένων για την κατεδάφιση του Ξενία στο Ηράκλειο

Αθώοι κρίθηκαν χθες, από το Τριμελές Εφετείο Κρήτης, οι 34 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κατεδάφισης το 2003, του πρωην ξενοδοχείου Ξενία, στο Ηράκλειο. Οι τρεις εφέτες μετά την ολοκλήρωση […]

Αθώοι κρίθηκαν χθες, από το Τριμελές Εφετείο Κρήτης, οι 34 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κατεδάφισης το 2003, του πρωην ξενοδοχείου Ξενία, στο Ηράκλειο. Οι τρεις<...> εφέτες μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, κήρυξαν αθώους και τους 34 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουρακης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρουντζος. Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Ο δήμαρχος δήλωσε με το πέρας της δίκης: “Επιτέλους τελείωσε μια υπόθεση που μας ταλαιπώρησε. Γιατί ήταν σίγουρο και εγώ ήμουν σίγουρος και οι συγκατηγορούμενοι μου, ότι είχαμε πάρει τη σωστή πολιτική απόφαση. Και τις σωστές πολιτικές αποφάσεις τις επιβεβαιώνει και τις επικυρώνει ο ίδιος ο λαός. ο όποιος τις έχει επικυρώσει διαχρονικά και το 2006 και το 2003 και φέτος”.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης στο δικαστήριο εξέφρασε μετά το τέλος της δίκης και ο περιφερειάρχης Κρήτης. “Θέλω να δηλώσω δυο πράγματα. Το πρώτο ότι επιβεβαιώθηκαν και από τη δικαιοσύνη οι νομιμότητες που έγιναν γύρω από την υπόθεση του ΞΕΝΙΑ. Και δεύτερο είναι ότι ήμουν ένας από αυτούς που με τις πράξεις και τις ενέργειες απελευθέρωσα μια πόλη που είχε γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024