Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση τουριστικών αφίξεων στην Κέρκυρα αλλά στασιμότητα στα Ιόνια συνολικά
Σύσκεψη Πετραλιά με φορείς τουρισμού και Τ.Α. της Κέρκυρας

Αύξηση τουριστικών αφίξεων στην Κέρκυρα αλλά στασιμότητα στα Ιόνια συνολικά

Σύσκεψη με εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και με τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας πραγματοποίησε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο νησί, προκειμένου να εξεταστούν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη…

Σύσκεψη με εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και με τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας πραγματοποίησε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσημης<...>επίσκεψής της στο νησί, προκειμένου να εξεταστούν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και όλης της περιφέρειας του Ιονίου, όπως είναι η αναβάθμιση των υποδομών, η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού και η τουριστική εκπαίδευση.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους του νησιού, το οποίο φέτος τον Ιούνιο εμφανίζει αύξηση 7% στις τουριστικές αφίξεις. Ωστόσο βρισκόμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε συνολικά την τουριστική κίνηση της Κέρκυρας, αλλά και της Περιφέρειας του Ιονίου, η οποία παρουσιάζει κάποια στασιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσει ειδική διαφημιστική εκστρατεία, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, για την Κέρκυρα και τα άλλα νησιά του Ιονίου που θα είναι εστιασμένη στην αγγλική αγορά. Πρόκειται για στοχευμένη διαφήμιση στην τηλεόραση και στα εξειδικευμένα περιοδικά για τον τουρισμό. Παράλληλα όμως θα στηριχθεί οικονομικά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας με μεγαλύτερο ποσό από αυτό που είχαμε μέχρι σήμερα προβλέψει. Η πολιτεία θα πράξει αυτό που οφείλει ως προς την Κέρκυρα και τον τουρισμό της, θα πρέπει όμως και η Κέρκυρα και οι αρμόδιοι φορείς να ενισχύσουν το νησί τους δίνοντας βαρύτητα σε θέματα όπως αυτό της ποιότητας, των παρεχομένων υπηρεσιών, της ασφάλειας, της αισχροκέρδειας, και της αισθητικής. Να επαναλάβω αυτό που ισχύει για όλη την Ελλάδα ότι ο τουρισμός χρειάζεται ποιότητα-ποιότητα-ποιότητα». Δήλωσε, μετά το πέρας της σύσκεψης η κα Πετραλιά.

Μετά από την σύσκεψη με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και των φορέων του νησιού, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε το Αχίλλειο, όπου μετά από περιήγησή της δήλωσε τα εξής: «Βρίσκομαι εδώ διότι από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν επεμβάσεις στο κτήριο και επισκευές που είναι απολύτως απαραίτητες. Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης έχουν πάρει την απόφαση και έχει ενταχθεί στο Δ΄ΚΠΣ η ανάδειξη του Αχιλλείου και του περιβάλλοντα χώρου του. Πρόκειται για ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ. Το Αχίλλειο είναι μοναδικό και πρέπει να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Είμαστε εδώ για να ρυθμίσουμε ότι χρειάζεται και για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Πέρσι ήρθαν εδώ 450.000 επισκέπτες και αυτό μας υποχρεώνει να στηρίξουμε το Αχίλλειο αλλά και την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Επισημαίνεται ότι την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συνόδευσαν στην Κέρκυρα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Χάρης Κοκκώσης. Επίσης, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν οι βουλευτές Κέρκυρας, κκ. Νικόλαος Γεωργιάδης, Νικόλαος Δένδιας και `Αντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων, κ. , ο Νομάρχης Κέρκυρας, κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Κερκυραίων, κ. Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, κ. Μιχάλης Καρράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΤ, κ. Γιώργος Δούκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, κ. Κωνσταντίνος Μπρετάνος, ο πρόεδρος των Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Χαρίτος και ο Διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιόνιων Νήσων, κ. Πέτρος Μουχλιανίτης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024