Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔεσμεύσεις από τους αιρετούς της Ζακύνθου ζητούν ξενοδόχοι του νησιού
Εκκρεμεί απάντηση στην easyJet για τα δρομολόγια προς το νησί

Δεσμεύσεις από τους αιρετούς της Ζακύνθου ζητούν ξενοδόχοι του νησιού

Οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου πρόκειται να συγκαλέσουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων Γενική Συνέλευση, στην οποία θα είναι καλεσμένοι και οι αιρετοί του νησιού, με στόχο να ακουστούν οι απόψεις των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος, κ. Στέλιος Μποζίκης, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης, κ….

Οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου πρόκειται να συγκαλέσουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων Γενική Συνέλευση, στην οποία θα είναι καλεσμένοι και οι αιρετοί του νησιού, με<...> στόχο να ακουστούν οι απόψεις των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος, κ. Στέλιος Μποζίκης, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Διονύσης Μυλωνάς, θα κληθούν να υπογράψουν ένα έγγραφο, το οποίο θα περιέχει τις δεσμεύσεις τους.

Όπως δημοσιεύει η καθημερινή εφημερίδα της Ζακύνθου, “Ημέρα τση Ζάκυθος”, οι ξενοδόχοι στρέφονται σε αυτή τη λύση, διότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν απηυδίσει με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των αιρετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ασυνέπεια της νομαρχίας, αναφορικά με τα χρήματα που υποσχέθηκε να δώσει (25.000 ευρώ), ούτως ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία easyJet, η οποία φέτος πραγματοποίησε αρκετά δρομολόγια προς το νησί. Οι ξενοδόχοι έχουν πάει κατ`επανάληψη στη Νομαρχία, όμως τόσο ο αντινομάρχης, κ. Διονύσης Παλλαδινός, όσο και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Διονύσης Μυλωνάς, ισχυρίζονται ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν, όμως δεν είναι δυνατόν να δοθούν, δεδομένου ότι δεν εγκρίνει η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

“Η Νομαρχία είναι έκθετη στα μάτια της κοινής γνώμης, διότι πρώτα θα έπρεπε να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να δώσει νόμιμα τα λεφτά και ύστερα να τάξει τις 25.000 ευρώ. Δυστυχώς, όμως, συνέβη το αντίστροφο και έτσι τώρα όλα δείχνουν ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να εκταμιευθούν, συνεπώς οι ξενοδόχοι θα πρέπει να καλύψουν από την τσέπη τους το ποσό που υπολείπεται για να κλείσει με ομαλό τρόπο η συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία”, αναφέρει η εφημερίδα. “Εκτός, όμως, από τη Νομαρχία, ούτε ένα ευρώ δεν έχει δώσει και ο Δήμος Λαγανά, παρά το γεγονός πως είχε υποσχεθεί οικονομική συνδρομή. Οι υπόλοιποι δήμοι του νησιού δεν πήγαν καν στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό, ενώ ο μόνος φορέας που ανταποκρίθηκε είναι το Επιμελητήριο, το οποίο έδωσε 15.000 ευρώ. Ένα σημαντικό στοιχείο ακόμη, είναι και το γεγονός πως η easyJet έχει ζητήσει από τους ξενοδόχους να απαντήσουν έγκαιρα για το εάν ενδιαφέρονται να επεκταθεί το πρόγραμμα της συνεργασίας τους. Δηλαδή, για το εάν ενδιαφέρονται να έρχονται και τουρίστες από άλλους προορισμούς της Βρετανίας. Με την υπάρχουσα κατάσταση, όμως, δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, διότι λείπουν χρήματα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024