Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΈφοδος στη Μαρίνα Αλίμου από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Έφοδος στη Μαρίνα Αλίμου από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Αιφνιδιαστική έφοδο έκανε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Μαρίνα Αλίμου για να διαπιστώσει και μόνος του την πολύ κακή κατάσταση της Μαρίνας, που εδώ και πολύ καιρό οι επαγγελματίες του yachting αλλά και οι ιδιοκτήτες σκαφών καταγγέλλουν…

Αιφνιδιαστική έφοδο έκανε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Μαρίνα Αλίμου για να διαπιστώσει και μόνος του<...> την πολύ κακή κατάσταση της Μαρίνας, που εδώ και πολύ καιρό οι επαγγελματίες του yachting αλλά και οι ιδιοκτήτες σκαφών καταγγέλλουν.

Μεγάλη έκταση μέσα στους χώρους της μαρίνας έχει καταληφθεί από τσιγγάνους οι οποίοι κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων υγιεινής, αποτρέποντας έτσι τη χρήση των χώρων αυτών από τουρίστες που έχουν ενοικιάσει τα σκάφη. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες των επαγγελματιών του yachting οι οποίοι υποχρεώνονται να υποδείξουν στους τουρίστες τη χρήση των τουαλετών των σκαφών όσο αυτά βρίσκονται μέσα στην μαρίνα, γεγονός που απαγορεύεται με αποτέλεσμα οι ενοικιαστές των σκαφών να σχηματίζουν μια πολύ κακή εικόνα για το ελληνικό yachting.

Η μαρίνα βέβαια αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. Η σήμανση των δρόμων είτε δεν υπάρχει είτε δεν τηρείται. Η στάθμευση των αυτοκινήτων γίνεται με αναρχία, και οι εγκαταστάσεις παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος προς τα σκάφη δεν λειτουργούν. Επίσης, προς τον υπουργό έγιναν και καταγγελίες σχετικά με την μη τήρηση των θέσεων στάθμευσης των σκαφών με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση μέσα στη μαρίνα.

Να σημειωθεί ότι η Μαρίνα Αλίμου είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδας με 1000 μόνιμες θέσεις σκαφών, και ανήκει στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, ΕΤΑ. Προς το παρών δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη απάντηση από τη διοίκηση της μαρίνας για τα παραπάνω προβλήματα.

Ο υπουργός μετά την επίσκεψή του δήλωσε ότι «η εικόνα αυτή είναι επιεικώς απαράδεκτή και δεν αποτελεί την εικόνα ποιότητας υποδομών και υπηρεσιών που η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο. Ήδη δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες και εντός των προσεχών ημερών θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η μαρίνα να αποκτήσει την εικόνα των υποδομών που είχε δοθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε ανάλογες εγκαταστάσεις».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024