Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕιδική επιτροπή για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων προτείνει η ΚΕΕΕ

Ειδική επιτροπή για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων προτείνει η ΚΕΕΕ

Την δημιουργία ειδικής επιτροπής, υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και θα ασχοληθεί με την κρίση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και την ενίσχυσή τους προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης

Την δημιουργία ειδικής επιτροπής, υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και θα ασχοληθεί<...> με την κρίση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και την ενίσχυσή τους προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, με διάβημα προς τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο πρότεινε, επίσης, την άμεση εφαρμογή δέσμης μέτρων, που θα στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τις πολεμικές συγκρούσεις στο Ιράκ για τον ελληνικό τουρισμό.

Τα μέτρα αυτά, τονίζει ο κ. Κασιμάτης, θα πρέπει να στοχεύουν:

  • Στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
  • Στην ενίσχυση των κάθε μορφής επιχειρήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν, εξ αιτίας της κρίσης, οξύτατο οικονομικό πρόβλημα.

Σε ότι αφορά την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και της ελκυστικότητας της Ελλάδος, ως είδους τουριστικού προορισμού ο κ. Κασιμάτης προτείνει:

1. Την κατάργηση ή μείωση των τελών αεροδρομίων και του «σπατόσημου» για όλα τα αεροδρόμια για τα οποία δεν υφίστανται συμβατικές υποχρεώσεις.

2. Την μείωση των αντιτίμων (εισιτηρίων) σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

3. Την μείωση του ΦΠΑ των τουριστικών υπηρεσιών σε περιοχές οι οποίες πρόκειται να πληγούν έντονα από την κρίση στον τουρισμό.

4. Την παροχή στις επιχειρήσεις που θα πληγούν πιστώσεων και άλλων χρηματοδοτικών διευκολύνσεων (μειωμένα επιτόκια, μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής κ.λπ).

5. Την περαιτέρω χρηματοδότηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στην Ελλάδα, ώστε οι Έλληνες να υποκαταστήσουν, κατά ένα μέρος, τους ξένους που πιθανόν δεν θα έλθουν στην Ελλάδα για διακοπές, λόγω των εξελίξεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024